CAMPER NYHEDER SPONSORERET INDHOLD

Familie på fire fanget i australsk ødemark: Solpaneler redder liv

Strandet-i-oedemarken-solpaneler-1000x600

Den hjemmebyggede truckcamper er godt udstyret med solpaneler på taget. Der var derfor ingen problemer med at få strøm nok til mobiltelefonerne til at kunne ringe efter hjælp. Selvom camperen er sunket godt ned i mudderet, ville familien på fire derfor også nemt kunne klare sig i noget tid midt i den australske ødemark. Foto: Australian Maritime Safety Authority (AMSA)

Sponsoreret indhold

En familie på to voksne og to børn trodsede de lokales råd og kørte alligevel ind i australsk ødemark. Med landhjælp, som var flere uger væk, satte de deres lid til godt udstyr.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

En familie på fire, et forældrepar med to små børn, strandede midt i den australske ødemark. Parret og deres to børn havde været et år undervejs på deres rejse, da de kørte fast i mudderet efter noget så eksotisk i Australien som tung regn.

Familiens sank efterfølgende cirka en halv meter ned i det rødbrune mudder. Heldigvis var de fire eventyrere selvforsynende med køleskab, vand og elektricitet fra solceller på taget af deres hjemmebyggede camper.

Ifølge Mette Svaneby fra Green Energy / Mipv.pro, der leverer solceller til blandt andet campere og vans i alle afskygninger, var det et held, at parret havde sikret sig med udstyret i orden. Godt grej redder nemlig liv, mener hun:

”Det er en rigtig god ide at være selvforsynende, når man rejser ud i verden på den måde, så man kan være uafhængig af generator og andre ting, for de løber jo også tør på et tidspunkt. Solceller, som familien i Australien har på deres camper, er derfor et rigtig godt eksempel på en energiform, som man som absolut minimum bør få monteret på sin camper”, siger hun og fortsætter:

”På den måde man kan være uafhængig og klare sig i længere tid, hvis sådan noget som det her skulle ske for én selv. Det kan der ikke være nogen som helst tvivl om. Så kan man også holde liv i telefonerne, så man kan ringe efter hjælp, hvis uheldet er ude”, siger Mette Svaneby fra Green Energy / Mipv.pro”

Tre prisvenlige solpaneler med høj effektivitet

Fleksibelt solcellepanel – 20 Watt

Vejledende pris: KUN 674,10 kr.

Et højeffektivt monokrystal solpanel, der er 100 procent vandtæt, og bøjelig op til 30 procent. Monteres nemt på buede underlig som eks. på taget af bilen.

Læs mere »

Solpanel 30 watt i aluminiumsramme

Vejledende pris: KUN 359,10 kr.

Solpanelet er med polykrystal celler og hærdet glas. Høj effektivitet pr. kvadratmeter, men samtidig meget følsom overfor skygge, derfor bør den monteres med størst mulig eksponering overfor sollys.

Læs mere »

Victron solpanel 60 Watt

Vejledende pris: KUN 647,10 kr.

Solpanelet er med polykrystal celler og hærdet glas. Har en høj effektivitet pr. kvadratmeter, men samtidig meget følsom overfor skygge, og bør derfor monteres med størst mulig eksponering overfor sollys.

Læs mere »

Landhjælp var flere uger væk

Her får familien kastet en nødkasse med blandt andet vand og Satellittelefon ned fra luften. Video: Australian Maritime Safety Authority (AMSA)

Stedet, hvor familien kørte fast, hedder Simpson Desert og ligger cirka 1.000 kilometer nord for byen Adelaide. Selvom området kaldes en ørken, er der store vandreservoirer i området, og kraftig regn er ikke ualmindeligt i området.

Efter selv at have forsøgt at komme fri af mudderet, måtte familien endelig give op og ringe efter hjælp den 12. november. Her fik de dog at vide, at en landredning kunne være flere uger væk på grund af oversvømmelser i området.

Selvom familien selv havde forsyninger i camperen og udstyret i orden på bilen til at kunne klare sig i længere tid, valgte myndighederne alligevel at sende en kasse med nødgods inklusive vand og en satellittelefon fra luften.

Ovenpå den tunge regn i Simpson Desert i Australien giver vejrprognoserne nu udsigt til brændende temperaturer på helt op til 38°C i området. Selvom nødpakken var en rigtig god idé, fortæller Mette Svaneby, at meget udstyr til campere i dag heldigvis udviklet, så det kan klare selv de hårdeste klimatiske forhold.

Hos Green Energy / Mipv.pro har man således biler med solceller kørende i temperaturer helt ned til -20°C i Nordnorge og helt op til over +30°C i Mellemamerika, fortæller

Tre gode solpaneler til turen

Victron solpanel 90 Watt

Vejledende pris: KUN 944,10 kr.

Solpanelet er med polykrystal celler og hærdet glas. Høj effektivitet pr. kvadratmeter, men samtidig meget følsom overfor skygge, og bør derfor monteres med størst mulig eksponering overfor sollys.

Læs mere »

115 Watt solpanel i aluminiums ramme

Vejledende pris: KUN 1.043,10 kr.

Effektivt solpanel til bilen, i kraftig aluminiums ramme. Giver høj effektivitet pr. kvadratmeter, men er samtidig meget følsom overfor skygge, og bør derfor monteres med størst mulig eksponering overfor sollys.

Læs mere »

175 Watt solpanel i aluminiums ramme

Vejledende pris: KUN 1.304,10 kr.

Solpanelet er med polykrystal celler og hærdet glas. Giver høj effektivitet pr. kvadratmeter, men er samtidig meget følsom overfor skygge, og bør derfor monteres med størst mulig eksponering overfor sollys.

Læs mere »

“Vores solceller er ikke skyggefølesomme overhovedet. Vi kalder dem faktisk for lysceller, fordi de ikke har behov for sollys, men dagslys for at kunne producere strøm. Det betyder, at de også producerer energi, når der er overskyet, som tilfældet var i Australien. Samtidig er de fleksible og følger derfor overfladen, man lægger dem på, så man fanger endnu mere lys”, siger Mette Svaneby og fortsætter:

”Hos Green Energy / Mipv.pro har vi derudover stor succes med at eliminere brandfare. For det er desværre noget, man ser nogle uheldige eksempler på med traditionelle solcellepaneler, og det kan gå rigtig galt, især i så varme egne som i Australien. Så det er ekstremt vigtigt, at man benytter sig af brandhæmmende produkter, når man bygger sin van eller camper”, siger hun.

Trodsede advarsler fra lokale og kørte alligevel

Endelig efter fire dages strabadserende oplevelser midt i den australske outback blev en redningshelikopter endelig sendt på vingerne tirsdag for at samle den nødstedte familie op. I en meddelelse fra politiet i South Australia, som sendte helikopteren, blev familien fløjet til byen Coober Pedy for at overnatte.

Herfra var det dog op til familien selv at arrangere deres videre rejse hjem til Perth i det vestlige Australien, hvor de kommer fra. Her venter der ifølge mandens mor en kærlig hjemkomst for Lindsey og Ori Zavros og deres to små børn på to og fire år, Zoe og Zane, som familien hedder.

“Vi er lykkelige – så lykkelige – over, at de endelig bliver reddet”, siger Zavros’ mor, Theo, ifølge ABC News.

Flere lokale medier melder om, at familien var blevet advaret af lokale mod at køre ind i det oversvømmede område. Et råd som familien altså valgte at overhøre – til stor fortrydelse for dem og til stor undren for Mette Svaneby fra Green Energy / Mipv.pro:

“Det er almindelig logisk tænkning, at man skal lytte til de lokale i alle forhold og situationer. Selvom det er en stor camper, som familien her kørte i, skal man ikke bare køre ud og tro, at bilen klarer alt. For det gør den tydeligvis ikke altid. Hvis du alligevel gør det, og du er rigtig uheldig, så kan du have alverdens udstyr med, uden at det i sidste ende hjælper noget som helst. Derfor skal man altid følge de lokales anvisninger”, siger hun og fortsætter:

Men det er klart, at jo bedre udrustet du er til at klare strabadserende ture, som den australske familie her heldigvis slap fra i god behold, jo bedre chancer har du for at klare dig selv og få en rigtig god tur med dejlige minder”, siger Mette Svaneby fra Green Energy / Mipv.pro.

Den australske families truckcamper er foreløbigt blevet efterladt på stedet, hvor den stadig sidder fast i mudderet. Her bliver den holdende, indtil det er tørt nok i området, til at den kan trækkes fri.

Similar Posts