CAMPER NYHEDER

Glæder mig helt vildt: Kristine på vej til Van Life & Barbeque

van life & barbeque vejers strand camping vanlife træf

Vanlife er ifølge Kristine Hansen friheden til at komme ud af hamsterhjulet og helt tæt på naturen med sin kat ‘Misser’ og hunden ‘Ziggy’. Hun er flyttet permanent i sin gamle Dodge fra 1976, og fra den 9. til den 12. september skal hun til Van Life & Barbeque-træf sammen med mange andre vanlife’ere på Vejers Strand Camping. Privatfoto: Kristine Hansen

Vanlife er en livsstil, der handler om frihed, fortæller Kristine Hansen, der selv kører i en gammel Dodge. Næste stop på turen er Van Life & Barbeque-træf på Vejers Strand Camping.

Kristine Hansen står udenfor på parkeringspladsen foran Harald Nyborg, da Outdoor-Camping fanger hende på telefonen. Hvor i landet hun præcis befinder sig, ved vi ikke, for sådan er det med vanlife’ere: De kører der hvor vejen fører dem.

En enkelt undtagelse er dog weekenden den 9. til den 12. september. Her der nemlig Vanlife-træf på Vejers Strand Camping ved Blåvand i Sydvestjylland. Van Life & Barbeque, som arrangementet hedder, bliver det første af sin slags i Danmark, og Kristine glæder sig:

”Vanlife er en livsstil, og det er frihed. Førhen havde jeg svært ved at definere, hvad frihed er for mig, men jeg har opdaget, at frihed for mig er at slippe for hamsterhjulet og at komme ud i naturen med min hund og min kat. Det kan jeg med vanlife”, siger Kristine Hansen og fortsætter:

Om Van Life & Barbeque
på Vejers Strand Camping

van life barbeque vejers strand camping

Hvad: Van Life & Barbeque med livemusik, BBQ og udstillere.

Hvor: Vejers Strand Camping.

Hvornår: Fra den 9. til den 12. september.

Pris: 100 / 70 kroner for voksen / barn pr. nat.

Foreløbigt program
Torsdag
:
Ankomst og hygge på pladsen
Grillbaren er åben hele dagen

Fredag:
Mød @campontop. Camp on Top udstiller tagtelte og outdoorudstyr
Mød VW Ribe – som udstiller campere
Mød Mercedes Esbjerg – som udstiller campere (10-15)
Grillbaren er åben til middag – til aften griller vi og laver pizza
Livemusik ved Morten

Lørdag:
Mød @campontop. Camp on Top udstiller tagtelte og outdoorudstyr
KG Camping fremviser deres Hero Ranger Camper + Kølebokse
Grillbaren er åben til middag – til aften griller vi og laver pizza
Livemusik ved Zenia, Eigil og Mads

Søndag:
Grillbaren er åben hele dagen
Afrejse og på gensyn

Læs mere om Van Life & Barbeque her.

”Jeg glæder mig helt vildt til Van Life & Barbeque. Det bliver det første rigtige vanlife-arrangement i Danmark, og jeg glæder mig rigtig meget til at møde andre ligesindede og få en masse gode snakke. Vanlifere har altid en masse at tale om, så jeg tror det bliver en rigtig god oplevelse”, siger hun.

Van Life & Barbeque: For alle med interesse for vanlife

Der er før blevet arrangeret træf for vans og campere rundt omkring i Danmark. Men oftest er de træf kun for bestemte bilmærker eller modeller. Tanken med Van Life & Barbeque er i modsætning hertil, at alle kan være med. Alt hvad det kræver er ifølge arrangørerne interesse for vanlife.

Til Van Life & Barbeque kan deltagerne derfor møde ligesindede og få inspiration til opbygning og ombygning af biler, gode ideer til opbevaring og meget andet. Campingpladsen leverer livemusik og sørger for noget godt kød på grillen. Derudover kommer der forhandlere af blandt andet biler, tagtelte og udstyr, fortæller arrangør og indehaver af Vejers Strand Camping, Steen Slaikjær:

”Vi laver arrangementet, fordi vi synes at vanlife er skønt. Det er for alle, der har lyst til at tage på tur. Det er frihed på hjul. Det er roadtrip og backpacking på samme tid. Det er surf, det er musik, det er lejrbål og romantik. Det er ungt – men også for voksne. Det nedbryder skel mellem mennesker, og det er harmoni med naturen”, siger Steen Slaikjær, der overtog Vejers Strand Camping i 2019.

Netop naturen var noget af det, der gjorde Vejers Strand Camping særlig interessant. Her kommer man nemlig helt tæt på de sande klitter, som Vesterhavet også er kendt for.

”VanLife er en ny måde at få et kortere eller måske længere afbræk fra en travl hverdag. Og Vejers Strand Camping har pladsen der lever op til den stemning. Den her campingplads kan bare noget med natur og stemning. Deltagerne skal have en god oplevelse – de er selv med til at skabe den gode stemning, og forhåbentligt kan vi udvikle på konceptet til næste år”, siger Steen Slaikjær.

Kristine: Burde være mange flere vantræf

Tilbage hos Kristine Hansen, der selv kører i en gammel Dodge fra 1976, her er hun normalt ikke den typiske gæst på en campingplads. Hun har boet fast i sin bil i 10 måneder nu med hunden Ziggy og katten Misser, hvor de nyder den minimalistiske livsstil. Alligevel gør hun en forskel den 9. til den 12. september i Vejers.

”Jeg er selvforsynende med alt, så jeg kommer normalt ikke på campingpladser, men det er fedt med sådan et arrangement. Det giver bare noget andet at mødes og snakke med nogle mennesker med samme livsstil som en selv. Så det burde der være meget mere af”, siger hun og fortsætter:

”Jeg ved, der kommer en del, men det bliver spændende at se, hvor mange vi bliver. Jeg kommer lige fra Overlander Meet, der er et lignende arrangement for firhjulstrækkere, tagtelte og offroadere i Brædstrup. Det var bare så dejlig en oplevelse, og jeg tror det bliver meget lig det med en rigtig god stemning”, siger Kristine Hansen.

Similar Posts