NYHEDER

Spejderne inviterer: Kom til Familiespejderdag med de 3-6-årige

Familiespejderdag

Familiespejderdag er en dag i naturen for de 3-6-årige og deres forældre. Find arrangement nær dig på familiespejder.dk. Foto: Det Danske Spejderkorps

Søndag den 22. maj holder Det Danske Spejderkorps Familiespejderdag. Her inviteres 3-6 årige til en formiddag med masser af oplevelser i naturen med forældre og bedsteforældre.

Søndag den 22. maj 2022 slår flere af Det Danske Spejderkorps’ grupper dørene op for små og store naturelskere, når organisationens årlige Familiespejderdag bliver afholdt. Arrangementet bliver holdt 45 steder rundt omkring i hele landet, og dagen er rettet mod de 3-6-årige og deres forældre.

Familiespejderdagen bliver en formiddag fuld af sjove aktiviteter i naturen, hvor børnefamilier får mulighed for at lave mad over bål og snuse til det aktive udeliv, fortæller generalsekretær i Det Danske Spejderkorps, Morten Gade:

”De lokale spejdergrupper finder på alle mulige forskellige aktiviteter, de vil lave med familierne. Nogen finder biller i naturen, leger lege og bager urtepandekager over bål, mens andre skal i gang med snittearbejdet og udforskning af det lokale vandhul. Det bliver en dejlig dag, hvor børn og voksne får mulighed for at bruge kvalitetstid sammen udendørs”, siger han.

Om Familiespejderdag

De fleste arrangementer afholdes søndag d. 22. maj kl. 10-12.

Der er dog enkelte undtagelser, hvilket kan ses i arrangementsoversigten.

Familiespejdergrenen er for de yngste børn i Det Danske Spejderkorps.

Børn i alderen 3-6 år kan starte til familiespejder sammen med deres forældre eller bedsteforældre.

Det Danske Spejderkorps har 37.000 medlemmer fordelt i 407 grupper.

Det gennemsnitlige medlem er 9 år gammel.

Læs mere om Familiespejderdag her.

Endnu flere børn skal ud i naturen

Find et arrangement til Familiespejderdag på kortet herover.

Udover den årlige Familiespejderdag er familiespejder også en selvstændig spejdergren for de yngste og deres forældre i over 150 af Det Danske Spejderkorps’ grupper.

Til møderne, som typisk foregår en weekendformiddag, får børn og forældre mulighed for at komme ud i det fri, samtidig med at de har en fælles fritidsaktivitet, fortæller Morten Gade:

”Undersøgelser fra 2018 viser, at rigtig mange børn i alderen 2-6 år ikke har prøvet at overnatte udendørs, få mudder i ansigtet eller bygge en hule i naturen. Dét er nogle oplevelser, som vores familiespejdere får masser af. Familiespejder er den oplagte fællesaktivitet for den naturglade familie, fordi den kombinerer fællesskab, samvær, natur og sjove aktiviteter i det fri”, siger han.

Similar Posts

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at benytte denne side, accepterer du, at vi bruger cookies.  Læs mere