NYHEDER

Så populært er det at være spejder: Nye spejdergrupper åbner

Søndag d. 22. august afholder Det Danske Spejderkorps årets Familiespejderdag for 3-6-årige og deres forældre. Du kan finde et arrangement nær dig på Familiespejder.dk. Foto: Det Danske Spejderkorps

Flere og flere børn og unge vil være spejdere. Stigende medlemstal får nu Det Danske Spejderkorps til at starte nye grupper.

Corona-pandemien har det seneste halvandet år åbnet danskernes øjne for friluftsliv og store oplevelser i det fri. For mange mennesker bliver hotellet derfor skiftet ud med shelter, grillen erstattes af bålet, og badesandalerne nedprioriteres til fordel for vandrestøvlerne.

Grøn er for alvor blevet det nye sort, og dét er en udvikling, som kan mærkes i Det Danske Spejderkorps. I løbet af det seneste år har Danmarks største børne- og ungeorganisation nemlig oplevet en medlemsfremgang på mere end otte procent.

Her har spejderne størst fremgang

Aarhus: 11 procent
Nordsjælland: 10 procent
København: 10 procent
Sønderjylland: 10 procent

Den store stigning svarer til 2500 børn og unge, som alle har trukket spejdertørklædet over hovedet – en stigning, som spejderchef, Kristine Clemmensen-Rotne, er glad for:

”Det er enormt dejligt, at så mange børn og unge vil være spejdere. Medlemsvæksten fortæller os, at vores frivillige og ekstremt dygtige ledere har fingeren på pulsen i forhold til at kunne tiltrække de lokale børn med attraktive aktiviteter, masser af friluftsliv og et stærkt fællesskab, som Det Danske Spejderkorps står på. Det er selvfølgelig noget, vi er rigtig stolte af”, siger Kristine Clemmensen-Rotne.

Flere nye spejdergrupper på vej

Men det er faktisk ikke kun det sidste år, at Det Danske Spejderkorps har oplevet en stigende interesse for spejderarbejdet. Over de seneste ti år er Danmarks største børne- og ungeorganisation steget markant i medlemstal, og spejderne har brugt den positive udvikling til at starte helt nye spejdergrupper.

Det fortæller spejderchef i Det Danske Spejderkorps, Mathias Lysholm Faaborg:

”Vi er glade for at flere forældre ser, at børn har godt af at gå til spejder. Børn har krav på muligheden for at skrabe knæet, og det sker ikke i Minecraft. For at kunne følge med medlemsudviklingen har vi i de sidste par år startet flere nye spejdergrupper”, siger han og fortsætter:

Om Det Danske Spejderkorps (DDS)

DDS har 36.000 medlemmer fordelt i 407 grupper.
Det gennemsnitlige medlem er 9 år gammel.
Se hvor du kan blive spejder på spejder.dk/blivspejder

“I år sætter vi yderligere fokus på skabelse af nye spejdergrupper. Derfor starter vi nye spejdergrupper i Aarhus, Skanderborg, Værløse, Amager Strandpark, Nordhavn og i Sydhavnen i København. Det er her, der er størst efterspørgsel og vi vil sikre, at alle, der vil være spejdere, kan blive det”, siger Mathias Lysholm Faaborg.

Similar Posts