CAMPER GUIDE NYHEDER

Første ferie i autocamper: 4 gode råd inden rejsen

første ferie i autocamper

Et liv på landevejen i autocamper eller van er blevet en eftertragtet ferieform for mange. En væsentlig årsag er nemheden ved bare at køre, hvorhen man vil uden at tænke på græsslåning, klippe hæk eller male træværk i et sommerhus. Her får du derfor gode råde inden din første ferie i autocamper. Pressefoto

Det er blevet populært at ombygge biler opgradere varevogne og busser til et feriehjem på fire hjul. Her får du fire gode råd, inden I triller ud på jeres første ferie i autocamper.

Drømmen om den ultimative frihed og en ferie på fire hjul trækker i mange danskere. Det ses blandt andet på, at slaget af autocampere er steget stærkt over de senere år.

Derudover er det blevet ekstremt populært at ombygge biler, busser og varevogne, så familien kan komme på eventyr og samtidig leve det simple liv.

Hos SOS International, der driver Rødt Kort-ordningen med vejhjælp i udlandet, er trenden ikke gået ubemærket hen. Der er nemlig en række forhold, som det er godt at være opmærksom på, inden man triller ud på eventyr i et feriepræget Sydeuropa.

Her får du derfor fire gode råd til første ferie i autocamper.

Find udstyr til opbygning og ombygning af campere her

1. Første ferie i autocamper: Turen går til værkstedet

Har du en gammel autocamper, eller har du selv ombygget en, skal du være opmærksom på køretøjets alder.

Jo ældre bilen er, jo sværere er den for værkstederne at reparere. Det fortæller Anette Bjørn Juncher, der er vagtcentralchef for Rødt Kort hos SOS International:

Om Rødt Kort:

Assistancen Rødt Kort omfatter blandt andet:

Vejhjælp på skadestedet
Bugsering
Hotel og nødvendig lokaltransport
Udlejningsbil mm.

Læs mere om Rødt Kort hos SOS International her.

”Vi ser i øjeblikket danskere, der selv bygger gamle varevogne om til campervans. Det kan være en billig måde at rejse, men vi opfordrer til, at man får bilen tjekket på et værksted i Danmark inden afgang for at opfange eventuelle fejl og mangler”, siger hun og fortsætter:

”Mange bilværksteder har travlt hen over sommeren, og jo ældre bilen er, jo sværere er den at reparere”, fortæller Anette Bjørn Juncher fra SOS International.

Udover travlhed kan de europæiske værksteder også være udfordret på at skaffe reservedele og have de rette kompetencer til at reparere ombyggede autocampere.

Find udstyr til indretning af campere her

2. Vejhjælp og ferie i autocamper

Det er altid en god ide at sikre sig, at man har tilstrækkelig vejhjælp under rejsen, og især under den første ferie i autocamper er vejhjælp en stor tryghed at have med i bagagen.

Når man rejser på ferie i en autocamper, er man dækket for vejhjælp. Men man har ikke ret til en anden autocamper, hvis der bliver brug for en erstatningsbil.

”Er uheldet ude, må man være forberedt på, at ferien kan komme til at fortsætte i en konventionel bil. Og det er jo en anden ferie, end den, man havde planlagt hjemmefra”, siger Anette Bjørn Juncher.

3. Vær opmærksom på kørekortet

Man må køre i en autocamper med det almindelige kategori B kørekort. Det er dog forudsat, at køretøjet holder sig under 3500 kilo inklusive oppakning og personer i bilen.

Har man købt eller lejet en autocamper på over 3500 kg., kræves et lastbilkørekort kategori C1 eller C.

Find udstyr til opbygning af campere her

4. Tjek om bilen er (om)registreret korrekt

Tager man afsted i en ombygget autocamper, er det vigtigt at have styr på, om bilen er registreret korrekt i forhold til registreringsafgiften.

Der er en række krav til køretøjets indretning, hvis den skal registreres som ”bobil”, og er bilen ikke registreret som bobil, er man ikke berettiget til kompensation for en bobil.

Læs mere om afgift og regler for indretning af autocampere her.

Similar Posts