NYHEDER

Godt nyt til vandrere: Naturpark Randers Fjord får ny vandresti

En ny sti omkring Randers Fjord til i alt to mio. kroner skal stå færdig i 2026. På sydsiden af fjorden går stien her til Uggelhuse. Foto: Jesper Rais/Visit Aarhus

En 60 kilometer lang rekreativ sti omkring Randers Fjord er nu på vej. Ruten går fra Udbyhøj Nord til Randers by og videre på sydsiden af fjorden til Uggelhuse.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Der er derfor såkaldte affiliatelinks til produkter i artiklen.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

Ny rekreativ sti er kommet flere skridt nærmere. Erhvervs- og planudvalget i Randers Kommune har nemlig bevilgede 600.000 kroner til en 60 kilometer lange vandrerute omkring Randers Fjord.

Siden har Landdistriktsudvalget smidt yderligere 250.000 kroner oven i puljen. Det betyder, at Naturpark Randers Fjord nu bliver en smuk vandrerute rigere, og det glæder Claus Berggren, der er formand for Erhvervs- og Planudvalget i Randers Kommune

“I et turismemæssigt perspektiv er naturen og adgangen til naturoplevelser en drivkraft til at få flere besøgende til Randers Kommune. Derfor glæder det mig, at vi nu kan komme i gang med at gøre Randers Fjord og det omkringliggende landskab mere tilgængeligt for borgere og turister,” siger han.

Guidede vandreture

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.
Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.
Guidet vandretur / Guidet Hike / Wandertour mit guide 6 Timer Pris: 3.000,00  

Vandetur med guidet i vores smukke område Læs mere »

Om den nye vandresti

Randers Kommune havde 117.152 overnatninger i 2021 og rekordmange endagsbesøgende.

Hovedparten af gæsterne i Randers er danskere.
En analyse fra VisitAarhus fra 2021 viser at 56 procent af de besøgende i Aarhus-regionen søger oplevelser i naturen.

Den nye rekreative stiforbindelse langs Randers Fjord bliver et nyt tilbud de gæster, som kommer for naturen.

Stisystemet kobles til andre stisystemer i Randers Kommune.

Ny sti bør være en trampesti

Miljø- og teknikforvaltningen i Randers Kommune anbefaler, at den rekreative sti langs Randers Fjord anlægges som en trampesti.

Projektet kommer til at koste to mio. kroner og sættes i gang allerede i januar 2023. Når stien er færdig 2026 vil den 60 kilometer lange rekreative forbindelse gå fra Randers By til Udbyhøj Nord på nordsiden af Randers Fjord.

En tilsvarende sammenhængende forbindelse kommer til at gå på sydsiden af fjorden fra Randers til Uggelhuse/Floes, og stien vil derudover blive koblet sammen med mindre lokale stisløjfer. Det fortæller Lars Søgaard, der er næstformand for Landdistriktsudvalget:

”Med denne samlede stisatsning imødekommer vi et stort ønske fra vores fjordnære landsbyer. Ønsket om rekreative stier og adgang til fjorden er meget aktuelt. Samtidig er jeg glad for, at en så stærk satsning i Naturpark Randers Fjord binder en lang række kommunale projekter og indsatser sammen”, siger han.

Outdoor-ture venner eller familie

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.
Privat/familie/firma kursus - Leje levering og rengøring af udstyr / Ja tak. Pris: 660,00  

Prisen er pr. deltager Denne tur er for dig der ønsker at lave noget anderledes med dine venner eller familie. I får mulighed for, at fange jeres egen mad og få en sjov og anderledes dag med vand og natur i fokus. Eller ønsker du blot at have en instruktø Læs mere »

Firma/privat/familie tur - halv dag for 10 personer og op ad Pris: 6.000,00  

Denne tur er for dig der ønsker at lave noget anderledes med dine venner, familie eller kollegaer. I får mulighed for, at fange jeres egen mad og få en sjov og anderledes dag med vand og natur i fokus. Dette er halvdagtur, der henvender sig til større pri Læs mere »

SPOR-projekt på private lodsejeres jord

Stien vil blive anlagt under ordningen SPOR. SPOR-projektet har til formål at forbedre befolkningens muligheder for at opleve den danske natur på vandreture.

SPOR-projektet administreres af Landbrug & Fødevarer, og ruterne laves på baggrund af frivillige aftaler med lodsejerne på deres jord.

Der er i forvejen etableret en række mindre trampestier i Naturpark Randers Fjord og andre steder i Randers Kommune under denne ordning.

Da den rekreative sti forventes anlagt på private lodsejeres jord, forestår der et stort dialogarbejde med relevante lodsejere. Derfor afsættes der også ressourcer til at ansætte en projektleder gennem de tre år, arbejdet med anlæggelsen af stien forventes at vare.

“Det kræver selvfølgelig en hel del dialog, men til gengæld sikrer vi, at vi kun anlægger stien på steder, hvor lokale og lodsejere også ser en god mening i stien. Det er en fordel for alle: Lodsejeren sikres bestemmende indflydelse, de lokaler kender det bedste steder og oplevelsen for kommende brugere vil blive helt i top, når vi er sikre på, at alle berørte lodsejere er blevet inddraget fuldt ud i processen”, siger Lars Søgaard.

Similar Posts