NYHEDER

Nyt website om Danmarks fugle: Gør danskere til fuglekendere

Danmarks fugle

‘Danmarks fugle’ beskriver 314 fuglearter som eksempelvis havørnen med fakta, fotos og data. Foto: Jan Skriver / DOF BirdLife

Dansk Ornitologisk Forening præsenterer nyt website med beskrivelser, højaktuelle data og flotte fotos af mere end 300 danske fuglearter for både nørder og nybegyndere.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

Ved du hvad en rørdrum æder, hvor mursejlerne flyver hen om vinteren, eller hvor udbredt havørnen er?

De spørgsmål og mange andre kan du nu få svar på det nye website ’Danmarks Fugle’, som indeholder information om 314 fuglearter, man kan møde i Danmark.

Det fortæller Jacob Jensen, der er chef for Naturafdelingen i Dansk Ornitologisk Forening BirdLife (DOF):

”Når du alligevel skal ud at nyde naturen og opleve fugletræk, så kan du jo lige så godt lære noget nyt om fuglene. Vi er rigtig stolte af ’Danmarks Fugle’, hvor vi præsenterer viden og beskrivelser af samtlige almindelige danske fugle og flere til. Vi håber, at rigtig mange vil læse med og lære fuglene at kende”, siger Jacob Jensen.

Bøger om fugle

Fugle

Vejledende pris: KUN 259,95 kr.

I ‘Fugle’ kan du læse om vores danske fugle samt om fugle, der lever andre steder i verden som eksempelvis strudse og pingviner.

Køb her »

Fuglekalender 2023

Vejledende pris: KUN 169,95 kr.

Hver årstid har sin karakter – og sine fugle. Fuglekalender 2023 løber parallelt med fuglenes liv med beskrivelser af fugle i haven og i naturen.

Køb her »

Fugleatlas

Vejledende pris: KUN 699,95 kr.

Fantastisk bog til alle fugleinteresserede. Smukt illustreret med akvareller og over 200 fotos. Udgives i samarbejde med Dansk Ornitologisk Forening og bygger på 1500 danske ornitologers observationer.

Køb her »

Om ’Danmarks Fugle’

’Danmarks Fugle’ indeholder selvstændige sider med beskrivelser, billeder og data af 314 fuglearter man kan møde i Danmark.

De store mængder af informationer, kort og grafer på artssidernes er baseret på viden og data fra DOF’s Punkttællingsprogram, Atlas-projekterne, DOFbasen og flere andre projekter, samt data fra partnere i BirdLife International.

Den tidligere udgave af DOF’s fuglesider havde over en million sidevisninger årligt.

’Danmarks Fugle’ er finansieret af 15. Juni Fonden.
Besøg ’Danmarks Fugle’ her.

’Danmarks Fugle’ for alle – uanset niveau

DOF/BirdLife Danmark er en forening for fugleinteresserede og fuglebeskyttelse. DOF BirdLife arbejder for at fremme kendskabet og interessen for vilde fugle og naturbeskyttelse.

På ’Danmarks Fugle’ er hver enkelt fugl præsenteret med sin egen side med beskrivelse samt mulighed for at lytte til stemmen, se fotos og finde fakta om føde, træk og levested.

Derudover er der store mængder viden at hente i unikke kort og grafer, der automatisk opdateres med aktuelle data fra blandt andet DOFbasen.

Løbende observationer strømmer ind i DOFbasen fra fuglekiggere rundt om i landet, så ’Danmarks Fugle’ altid er opdateret. Det fortæller Timme Nyegaard, der er biolog og projektleder på ’Danmarks Fugle’:

”De mest basale informationer findes i toppen af fuglesiderne, og jo længere man scroller ned, jo mere nørdet bliver de informationer, man bliver præsenteret for. På den måde håber vi, at alt fra folkeskoleelever til politikere og biologer, voksne og børn, nybegyndere og garvede fuglekiggere kan få noget ud af siderne, siger Timme Nyegaard.

Bøger om fugle

Fugleperspektiv

Vejledende pris: KUN 259,95 kr.

I “Fugleperspektiv” inviterer bogens forfatter os med på en række fugle- og naturoplevelser i Danmark, Sverige, Norge og på Færøerne. De underholdende historier er krydret med sagn, myter, folketro og fakta.

Køb her »

Fugle ved foderbrættet

Vejledende pris: KUN 79,95 kr.

I ‘Fugle ved foderbrættet’ får du farvefotos, beskrivelser, stemme, tilholdssteder og adfærd af de fugle, du kan møde om vinteren – enten ved foderbrættet derhjemme eller på foderpladser i skoven, på marken og ved vandet.

Køb her »

Fugle – udforsk naturen for børn

Vejledende pris: KUN 99,95 kr.

‘Fugle’ går i øjenhøjde med børnene. Her beskrives fjer, flyvning, føde æg og generelle fugletyper hos eksempelvis havfugle, skovfugle og tropiske fugle.

Køb her »

Unik viden fra frivillige fuglekiggere

Indholdet på artssiderne i ’Danmarks Fugle’ bygger blandt andet på unik viden indsamlet af frivillige i DOF’s mange projekter. Det gælder blandt andet Punkttællingsprogrammet, Projekt Truede og Sjældne Ynglefugle og Atlas-projekterne, der har kortlagt Danmarks ynglefugle tre gange med 20 års mellemrum.

Samtidig præsenteres også dynamiske kort og grafer baseret på de enorme mængder af data DOF’s mange frivillige dagligt indsamler og indtaster i DOFbasen, samt data og viden fra DOF’s partnere i BirdLife International.

”Rigtig mange danskere er interesseret i fuglene, og her har de nu et opslagsværk, der nemt og hurtigt giver dem alle facts om Danmarks mange fugle. Vi håber i 15. Juni Fonden, at ’Danmarks Fugle’ vil bidrage til, at endnu flere bliver fanget af interessen for fugle – og dermed for den danske natur”, siger Timme Nyegaard.

DOF er dansk partner i BirdLife International, et globalt netværk af fugle- og naturbeskyttelsesorganisationer. DOF arbejder internationalt med at redde fuglearter, bevare og beskytte levesteder og skabe gode levevilkår for mennesker.

Se hjemmesiden ‘Danmarks Fugle’ her.

Similar Posts