GUIDE I NATUREN NYHEDER

Ny vandrerute for børn: Vandets Veje med lytteposter åbner

Vandre med børn vandreruter børn Vandets veje Øhavsmuseet (1)

Vil du vandre med dine børn, så er Vandets Veje er en ny vandrerute for netop børn, deres forældre og bedsteforældre. Vandets Veje består af to ruter på to og fem kilometer med lytte poster og aktiviteter undervejs. Foto: Øhavsmuseet

Nu kan du tage børnene med på et magisk eventyr og opleve Danmarks første vandreruter for børn med vandbane og lytteposter. På vandreturen kan I høre ni små og sjove fortællinger om vandets betydning for os alle sammen.

’Vandets Veje’, som vandreruten hedder åbnede lørdag den 4. december klokken 13. Begivenheden blev fejret ved Danmarks ældste vandmølle, Kaleko Mølle, ved Faaborg med en kort åbningstale, et par glade Øhavsnisser samt gratis kaffe, varm hyldebærsaft og pebernødder.

På Vandets Veje kan man se, mærke, høre og lære om det vand, som til alle tider har betydet alt for os mennesker. Eventyret begynder ved de tre lytteposter, hvor I kan høre i alt ni søde og sjove fortællinger med børnene Siv og Ask.

“Ved du godt, at det vand, du drikker, har dinosaurerne tisset i?” er en af Sivs kække kommentarer til sin ven Ask.

Vandets Veje: Vandre med børn

Aktiviteterne på Danmarks eneste vandrerute for børn indeholder lytteposter om vandets spændende historie. Her føres I forbi vandbanen, hvor I sammen kan prøve kræfter med at skabe vandkraft.

På vandreturen med børnene, kan Siv og Ask helt sikkert fortælle jer, hvor mange menneskekræfter der mon skal til for at erstatte en hel vandmølle. Ved sidste post finder I kortet over de to vandreruter for børn, som er markeret med skilte undervejs. Her kan I vælge mellem ruten på to og fem kilometer, og så er det ellers bare afsted til det smukke Sundet eller det lidt vildere Øhav.

Om Vandets Veje

Vandre med børn vandreruter børn Øhavsmuseet Ruter-Vandets-Veje
Hent kortet ved at klikke på billedet. Foto: Øhavsmuseet

Hvem: For børn, men også forældre og bedsteforældre.

Hvad: Vandreruten Vandets Veje som består af to ruter på to og fem kilometer.

Hvor: Kaleko Mølle.
Parkering: P-pladsen ved Kaleko Mølle, Prices Havevej 38 i Faaborg.

Pris: Gratis.

Husk: Varmt tøj og fodtøj efter årstiden samt mad til den lille sult.

Alle aktiviteter foregår i det fri, så tag godt med tøj på, så I er klædt godt på og klar til en frisk vandretur ned til Sundet eller Øhavet. Her finder I nemt et godt sted at sidde, hvor I eventuelt kan nyde en medbragt madpakke, mens I kigger ud over vandets skiftende bevægelser og farver.

Det er Øhavsmuseet, der står bag Vandets Veje, og projektet har fået støtte fra Nordea-fonden.

”Børn er vilde med vand og nysgerrige på, hvordan ting virker. Samtidig er det en alletiders måde for forældre og bedsteforældre at få en fælles oplevelse med ungerne i det fri. Ofte er vandreruter lavet med fokus på voksne, men vi har ønsket at skabe et univers med historier i børnehøjde og korte, skiltede ruter, som små ben kan klare. Vi har også lavet et piktogram til Vandets Veje, som kan fange opmærksomheden hos de mindste”, siger Tissel Lund-Jacobsen, der er museumsinspektør ved Øhavsmuseet.

Similar Posts

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at benytte denne side, accepterer du, at vi bruger cookies.  Læs mere