NYHEDER SPONSORERET INDHOLD TELT & SHELTER

Kæmpe boom i salget af sheltere: Savværk firedobler salget

savværk

Både private og kommuner efterspørger i stigende grad sheltere. Hastrupskolen i Køge Kommune har netop fået leveret denne samlede løsning med tre sheltere og et bålhus. Foto: Oksbøl Savværk.

Sponsoreret indhold

Oksbøl Savværk har firedoblet omsætningen de seneste to år. Stigningen er drevet af en eksplosiv udvikling i salget af sheltere til især private husejere og danske kommuner.

Corona-perioden har sat dybe aftryk på danskernes prioriteringer i livet og skabt et udbredt ønske om mere ægte og jordnære naturoplevelser.

Hos Oksbøl Savværk har man således oplevet en eksplosiv stigning i salget af sheltere i de seneste to år, og det er ikke bare de private husejere over hele landet. Danske kommuner har også truffet hurtige beslutninger om at investere i de “primitive” soveværelser.

Det aktuelle boom i shelter-salget betyder, at virksomhedens samlede omsætning totalt set er firedoblet i forhold til for bare to år siden, fortæller Mogens Kingo, der er direktør i Oksbøl Savværk.

”Vores sheltere er blevet ekstra populære, fordi det er 100 procent danske produkter. Og vi anvender udelukkende lærk og douglas fra de store midtjyske skove, da dette træ har et meget højt naturligt indhold af harpiks. Da træet ikke er importeret fra et fjerntliggende land, reduceres energiforbruget til transporten, så det samlede CO2-aftryk bliver mindre”, siger Mogens Kingo fra Oksbøl Savværk.

Naturlig imprægnering uden giftstoffer

Det høje indhold af harpiks i træet i shelterne fra Oksbøl Savværk giver en naturlig beskyttelse mod skadedyr og svampe. Det er derfor hverken nødvendigt at tilsætte gift eller at imprægnere træet for at sikre en lang holdbarhed.

”Det er et kæmpe plus for miljøet”, siger Mogens Kingo og fortsætter:

”En shelter fra Oksbøl Savværk er karakteristisk ved en udbredt brug af træ med bark, hvilket giver et meget rustikt og naturnært udseende. Vores holdning er, at det skal være så enkelt og naturligt som muligt, og vi kunne aldrig drømme om eksempelvis at montere et ovenlysvindue, slutter Mogens Kingo.

Oksbøl Savværk ligger tæt ved Esbjerg og leverer til private kunder, foreninger, campingpladser og kommuner i hele Danmark.

Ud over sheltere tilbyder savværket også et bredt sortiment af legehuse, redskabsskure, bålhytter, højbede og andre lignende konstruktioner i træ.

Oksbøl Savværk ejes af Mogens Kingo i fællesskab med Østerbro Tømmerhandel Gruppen.

Similar Posts