NYHEDER

Nyt initiativ fremmer grønne rejser: Se efter TravelGreen-mærket

TravelGreen

Udover en mærkningsordning har TravelGreen.dk en generel grøn rejseguide, som kan benyttes på de fleste rejser. Foto:

TravelGreen.dk vil udbrede budskabet om grønnere rejser til danskerne, og samtidig støtte iværksættere med Det Grønne Iværksætterlegat. Se efter TravelGreen’s mærke. Foto:

TravelGreen.dk er navnet på et nyt initiativ, der vil hjælpe danskerne til at rejse grønnere. og samtidig uddele legater til iværksættere med idéer inden for grønne rejser og transport.

Virksomheder, der bakker op om grønne rejseformer kan fremover brande sig med det TravelGreen-mærket. Det fortæller Claus Bermann, der er initiativtager til TravelGreen.dk:

“Dette er vores bidrag til en lidt grønnere verden, hvor vi uddeler penge til iværksættere, som har konkrete idéer til grønnere måder at rejse på. Verden står over for en energikrise, og mere end nogensinde er der brug for grøn omstilling. Det gælder også inden for rejsebranchen”, fortæller Claus Bermann.

Guide til grønne ferier: Derfor bakker Outdoor-Camping op

Hjemmesiden TravelGreen.dk gik i luften i midt af juli, og portalen vil løbende udarbejde guides og informationskampagner til fordel for grønnere rejser.

TravelGreen har som noget af det første udgivet en særguide til grøn camping. Det er en guide til campinggæster og en hjælp til campingpladser.

Initiativet er allerede kommet godt fra start med stor interesse fra forskellige sponsorer. Det er især hjemmesider og selskaber i netop rejsebranchen, som kan se ideen. Én af dem er Outdoor-Camping – Danmarks onlinemedie om udeliv:

”Udeliv og camping er indbegrebet af grønne og bæredygtige rejseformer. Initiativet rammer derfor spot on i forhold til vores medieplatform, målgruppe og formål om at inspirere danskerne til et mere aktivt ude- og friluftsliv. Derfor bakker vi selvfølgelig op, når vi ser gode initiativer som TravelGreen”, siger Kim Basse, der er ansvarshavende chefredaktør på Outdoor-Camping.

Uddelere det Grønne Iværksætterlegat

En del af TravelGreen.dks formål vil være at uddele Det Grønne Iværksætterlegat. Legatet skal støtte iværksættere med mangel på startkapital med grønne og bæredygtige projekter, som kan gøre rejsebranchen mere grøn.

“Det Grønne Iværksætterlegat uddeles to gange årligt, og i første omgang kan der ansøges op til 25.000 kr. af iværksættere, som mangler finansiering til deres idéer. Vi har allerede fået meget positiv respons fra iværksættermiljøet og flere væksthuse, som vi har været i kontakt med. Vi håber at få mange gode ansøgninger hvert år”, siger Claus Bermann og tilføjer:

“Selvom vi gik i luften midt i sommerperioden, har vi oplevet stor interesse fra sponsorer, som allerede har meldt sig på projektet. Det er vi naturligvis meget glade og tilfredse med. Nu ser vi frem til rigtigt at gå i gang med arbejdet og udvikle på hjemmesiden”, siger Claus Bermann uddyber:

Travelgreen.dk drives af selskabet Bermann & Rosenberg Media ApS, som også står bag uddelingen af Bermann & Rosenbergs Rejselegat (uddelt årligt siden 2018).

Similar Posts