NYHEDER

Ny vandre- og cykelrute: 60 km rundt om jysk fjord

Horsens Fjord

Den nye vandre- og cykelrute blev indviet den 29. april 2023. Pressefoto

Nu bliver det for første gang nogensinde muligt at vandre eller cykle hele vejen rundt om østjysk fjord.

Mulighederne for at komme tæt på naturen langs Horsens Fjord er nu forbedret markant. En ny sammenhængende og afmærket vandre- og cykelrute hele vejen rundt langs fjorden er nemlig blevet en realitet.

Ruten, der går på tværs af tre kommunegrænser, gør det meget nemmere for vandrere, cyklister eller andre, der gerne vil nyde området, at komme helt tæt på den fjordnære natur.

Det fortæller Lone Jakobi, der er borgmester i Odder Kommune:

”Fjorden og hele naturen omkring er et virkelig dejligt område, og der er så mange smukke steder, hvor man kan få storslåede naturoplevelser”, fortæller Lone Jakobi og fortsætter:

”Ved at lave en rute, der følger fjorden rundt i de tre kommuner, har vi nu alle meget bedre muligheder for at nyde fjorden og alt det, den byder på – hvad enten man er til en overnatning i shelter, en gåtur med familien eller måske en badetur, når sommeren kommer”, siger hun.

Ny Horsens Fjord-rute skal løbende udvikles

Med de nye 60 kilometer afmærkede vandre- og cykelruter er adgangen til fjorden og landskabet omkring nu forbedret, og i de tre kommuner bliver der sammen med turistsamarbejdet Destination Kystlandet arbejdet på en fremtidig udviklingsplan for området.

I den bliver det kortlagt, hvilke områder der skal beskyttes, og hvilke der kan udvikles. Det kan eksempelvis være områder, hvor der i forvejen er offentlige p-pladser og toilet fortæller Peter Sørensen, der er borgmester i Horsens Kommune:

Horsens Fjord
Sådan ser ruten omkring Horsens Fjord ud. Grafik: Horsens Kommune

”Vandre- og cykelruterne er de første skridt, som gør, at vi sammen nu kan kigge på, hvordan vi kan skabe flere muligheder for at nyde fjordområdet, men samtidig – og mindst lige så vigtigt – sikrer, at vi værner om naturen, siger Peter Sørensen og fortsætter:

”Hvis vi fremover skal udvikle fjordområdet, kræver det, at vi i de tre kommuner og særligt blandt de berørte lodsejere alle kan se perspektiverne i det ud fra et borger-, et turist- og et erhvervsperspektiv, samtidig med, vi beskytter naturen de steder, hvor den skal have lov til at være i fred”, siger han.

Similar Posts