NYHEDER

Nyt netværk af naturstier: Danmark får 15.000 km vandrestier

vandrestier danmark naturstier

Med et samlet budget på op mod 130 mio. kroner skal Danmarks Naturstier styrke både eksisterende og nye rekreative vandrestier i et netværk på tværs af landet. Foto: Naturstyrelsen

”Danmarks Naturstier – en omvej værd”. Sådan lyder Danmarks nye netværk af vandrestier, der skal rulles ud over landet i frem mod 2029.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

De fleste kender til Margueritruten, som er en naturskøn rute på de danske veje til cyklister og biler. Nu får Danmark et lignende netværk af naturnære og rekreative vandrestier over hele landet.

Derfor skal de eksisterende stier og ruter i Danmark nu kortlægges. Derudover der skal udvikles kvalitetsstandarder for, hvilke stier der kan indgå i projektet, og så skal der etableres nye stier og ruter i hele landet.

’Danmarks Naturstier – En omvej værd’, som projektet hedder, vil i første omgang have særligt fokus på vandreruter for gående. Målet er at få afmærket skønsmæssigt 15.000 km udvalgte ruter, så både store og små naturperler fremover kan opleves langt bedre. Det fortæller miljøminister Magnus Heunicke:

”Den danske natur har rigtig meget at byde på, og det er godt for os alle at komme ud i naturen. Med Danmarks Naturstier binder vi eksisterende stier og vandreruter sammen og etablerer nye ruter. Vores mål er, at cirka 15.000 km vandreruter skal være afmærkede, så der bliver rigtig god mulighed for at opleve naturen på tværs af landet,” siger Magnus Heunicke.

Køb vandresko af høj kvalitet her:

Kendt platform til nye vandrestier: Her finder du Danmarks Naturstier

I dag hænger de danske vandrestier ofte dårligt sammen. Et mål med Danmarks Naturstier er derfor også at gøre naturen mere tilgængelig på tværs af private, kommunale og statslige arealer.

Dertil har projektet som ambition at udvikle formidlingen af naturstierne i hele Danmark. Det sker blandt andet med opsætning af op mod 1.000 infotavler og skiltning langs vandrestierne.

Det centrale omdrejningspunkt for formidling af ’Danmarks Naturstier’ bliver den eksisterede platform Udinaturen.dk. Hjemmesiden bliver udviklet, så brugere nemt kan finde dén natursti, der er tættest på dem.

Køb outdoorkurser og vandreture her:

Om ’Danmarks Naturstier’

‘Danmarks naturstier – en omvej værd’ er et samarbejde mellem Naturstyrelsen, Friluftsrådet og Kommunernes Landsforening.

Danmarks naturstier’ bliver et sammenhængende net af vandrestier på 15.000 km.

Nordea-Fonden støtter projektet med 50 mio. kroner ud over 50 mio. kroner fra Miljøministeriet og op mod 30 mio. kroner fra Friluftsrådet.

Projektet har en udviklingsperiode på fem år og forventes at være færdig i 2029.

Projektet drives af et sekretariat hos Naturstyrelsen, som også vil stå for driften, når udviklingsperiode er slut.

Udinaturen.dk bliver det centrale omdrejningspunkt for den brugerrettede formidling af ’Danmarks Naturstier’.

Læs mere om ‘Danmarks naturstier – en omvej værd’ her.

På den måde bliver Danmarks Naturstier det nationale ophæng til formidling, koordinering og etablering af rekreative vandrestier i hele Danmark.

Projektet drives af et sekretariat i Naturstyrelsen, men er et samarbejde mellem Naturstyrelsen, Kommunernes Landsforening og Friluftsrådet. Det fortæller Winni Grosbøll, der er direktør i Friluftsrådet:

Find vandresko her

”Friluftsrådet vil gerne give alle danskere mulighed for at opleve naturen, og vi kan se, at afmærkede vandrestier som for eksempel Camønoen og Skjoldungestien gør, at flere kommer ud”, siger hun og fortsætter:

”Derfor er vi rigtig glade for Danmarks Naturstier – både for at vi med projektet får et netværk af stier og ruter over hele landet, og for at udinaturen.dk udvikles, så det bliver nemt at finde ruterne”, siger Winni Grosbøll fra Friluftsrådet.

Køb vandrestøvler af høj kvalitet her:

130 mio. skal gøre ’Danmarks Naturstier’ en omvej værd

’Danmarks Naturstier’ skal udfoldes i samarbejde med både eksisterende og nye ruter, og på tværs af kommuner, stat, private fonde og foreninger baseret på frivillighed.

Nordea-fonden støtter projektet med 50 mio. kroner. Dermed kan der for alvor tages hul på det stort anlagte projekt. Derudover har Miljøministeriet afsat 50 mio. kroner til projektet, og Friluftsrådet bidrager med en pulje på op mod 30 mio. kroner.

Find vandrestøvler her

Dermed ender det samlede beløb for de sammenhængende vandrestier i ’Danmarks Naturstier’ på 130 mio. kroner. Det fortæller Henrik Lehmann Andersen, der er administrerende direktør i Nordea-fonden:

”Hos Nordea-fonden er vi stolte af, at vi med vores støtte kan være med til give flere danskere store naturoplevelser. Alle, der elsker at gå på opdagelse i naturen, kan derfor godt begynde at glæde sig”, siger han og fortsætter:

”Med Danmarks Naturstier får vi forbundet rutenetværket rundt omkring i landet, men vi får også en samlet digital formidlingsplatform, som på en lettilgængelig måde kan guide os, så vi kan finde vej til de mange små og store naturperler i Danmark”, siger Henrik Lehmann Andersen.

Danmarks Naturstier er et projekt, som er en del af en politisk aftale mellem den daværende regering (S), Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Frie Grønne, Alternativet og Kristendemokraterne.

Similar Posts

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at benytte denne side, accepterer du, at vi bruger cookies.  Læs mere