NYHEDER VINTER

Vinterferie på vejen: Så mange må tilkalde vejhjælp

Vinterferie vejhjælp

Vinterferie i et snedækket landskab er en fristende sag, men desværre må mange tilkalde vejhjælp. Inden I pakker kufferterne bør I dog som minimum sikre medlemskab af Rødt Kort-ordningen. Pressefoto

Vinterferien nærmer sig, og mange vælger bilen og camperen frem for flyet. Risiko for uheld og nedbrud giver desværre behov for vejhjælp. Mange nedbrud kan dog forebygges.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

Mange danske familier drager hvert år på vinterferie – nogle mod sol og andre mod sne. Tal fra Danmarks Statistik fra 2017 viser, at cirka 59 procent af rejserne i vinterferien er skiferier.

Desværre ender mange ferier, før den overhovedet starter. I 2022 fik cirka 1000 danskere således brug for vejhjælp i udlandet fra SOS International via Rødt Kort-ordningen i ugerne omkring vinterferien.

Når danskere får nedbrud på bilen i udlandet, udgør mekaniske skader hele 38 procent af alle skaderne. Mekaniske skader kan f.eks. dække over en motor, der står af, manglende olie, bremser, der går i stykker, defekt vandpumpe, overophedet motor.

Det fortæller Anette Bjørn Juncher, der er vagtcentralchef for Rødt Kort hos SOS International:

”Mekaniske skader er skyld i mange spildte feriedage. Heldigvis kan skaderne ofte repareres, men de er ærgerlige, fordi mange af dem kunne være opdaget og fikset før ferien. Derfor opfordrer vi til, at man forsikrer sig med vejhjælp og tager bilen forbi et værksted til et hurtigt tjek inden en længere køretur til udlandet. Både for sikkerhedens skyld og for at undgå at spilde dyrebare feriedage”, siger hun.

Oplev den svenske vildmark i vinterferien

Jagten På Nordlyset - Kultur og Fritid - GO DREAM Pris: 3.030,00  

For 2 personer - En 15-20 km lang slædetur, på jagt efter nordlyset - Forestil dig at sidde på en træslæde klædt med bløde og varme rensdyrskind, mens du nyder turen over sneen. En guide styrer slæden og 10-14 hunde trækker dig gennem det laplandske vinte Læs mere »

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.
Prøv At Køre Hundeslæde - Action - GO DREAM Pris: 2.570,00  

For 2 person - Undervisning i hundeslædekørsel inkl. Varmt tøj - Forbered dig på at blive fortryllet, når du træder ind i vores verden. Du kan mærke kraften og kærligheden fra hundene, mens du nyder synet af den fantastiske natur. Turen starter med en lek Læs mere »

Vejhjælp i vinterferien: Her er der flest assistancer

Tyskland er normalt det land, hvor flest danskere får brug for vejhjælp på vinterferien – men sidste år blev Tyskland overhalet af Sverige. Samtidig kunne der registreres en stigning i Norge.

Går turen mod Østrig, Frankrig og Italien, forventes det, at Tyskland generobrer sin førsteplads som skadeland, da vores store naboland er transitland, når turen går sydover.

Gode råd før afgang

Få et værksted til at give bilen et eftersyn.

Undersøg lokale lovkrav til sikkerhedsudstyr (snekæder, trafikveste mm.).

Afprøv snekæder hjemmefra, så du ved, hvordan de monteres.

Tjek dækmønsteret – det bør være 3-4 millimeter.

Tank diesel lokalt. I udlandet er der ofte tilsat additiver, som forhindrer brændstoffet i at fryse.

Parkér i opvarmet garage – så undgår du en frossen bil, der ikke kan starte.

Hvis bilen ikke står inde, anbefales det at køre daglige ture på minimum 20 minutter.

Daglige køreture er generelt den bedste forebyggelse af en bil, der ikke vil.

“Sidste vinter havde vi flere sager end sædvanligt i Sverige og Norge, formentlig som følge af corona. I år forventer vi, at flere danskere igen vil køre mod syd, hvor Østrig normalt er det største trækplaster i vinterferien”, siger Anette Bjørn Juncher.

Hvis skiferien alligevel til Sverige eller Norge, har den norske vejhjælp et par gode råd til danskere på vinterferie:

”Der er lange strækninger i både Norge og Sverige, hvor der kan være meget langt til nærmeste tankstation, så vi anbefaler at fylde op med brændstof og sprinklervæske før de lange stræk. Derudover er det godt at forberede sig på, at det kan være en kold fornøjelse at sidde i en slukket bil i længere tid, hvis uheldet skulle være ude”, siger Jan-Petter Schøyen fra SOS International i Oslo og fortsætter:

”Det er vigtigt at have varmt tøj med i bilen og eventuelt en fyldt termokande, snacks og en powerbank til telefonen. Derudover anbefaler vi danskerne at tanke med lokal diesel. Vores diesel er tilsat additiver, der beskytter brændstoffet mod at fryse, siger han.

Similar Posts