CAMPER NYHEDER

Dansk camper-Paradis: Langeland topper i ny undersøgelse

Langeland autocamper van camper

Fyn byder på rigtig mange hyggelige kroge for autocampere. Lundeborg i Svendborg Kommune, hvor camperen her holder, er et populært sted, men ifølge en ny medlemsundersøgelse fra Danmarks Frie Autocampere (DFAC), er Langeland den mest camper-venlige kommune på Fyn. Foto: Outdoor-Camping

Langeland rocks – Odense not so much. Det er konklusionen i en ny undersøgelse fra Danmarks Frie Autocampere (DFAC), som bør inspirere kommuner og campingpladser, mener foreningens formand.

I starten af oktober fyldte autocamperorganisationen Danmarks Frie Autocampere (DFAC) seks år. Det blev fejret i Nyborg med oplæg og debat med repræsentanter fra alle Fyns 10 kommuner om autocamperturismens fremtid.

I den forbindelse lavede DFAC en medlemsundersøgelse om autocamperes forhold på Fyn, som netop er blevet offentliggjort.

Dansk Kyst & Natur Turisme lavede i 2020 en analyse af danske autocamperbrugere, men ifølge DFAC’s formand, Jørn Skou, er undersøgelse den første af sin slags i Danmark.

”Det er første gang, at der er blevet lavet en undersøgelse om autocampisternes holdninger til et lokalområde. På den måde er det utrolig spændende at dykke ned i resultaterne af den”, siger han.

Mange nye campere skaber pladsmangel i byerne

Autocampere er igennem de senere år blevet ekstremt populære, og det betyder, at salget af vans og autocampere er inde i en eksplosiv udvikling. Således steg salget af campere i hele Europa med hele 44,8 procent fra 2019 til 2020.

Herhjemme er salget af campere fulgt med resten af Europa, og flere forhandlere melder over for Outdoor-Camping om ventetider ind i 2023, før der kan leveres nye autocampere.

Bagsiden af den medalje er, at alle de nye autocampere også skal have et sted at holde. Det er det, der ifølge DFAC’s formand gør undersøgelsen om autocamperforholdene og debatten på Fyn så vigtig.

Om DFAC’s undersøgelse

DFAC’s undersøgelse handler om autocamperes forhold i Fyns 10 kommuner.

I undersøgelsen blev deltagerne stillet over for 11 udsagn.

Her skulle deltagerne angive et tal fra 1 til 5, hvor 1 var uenig, og 5 var helt enig.

Udsagnene handlede om:
– Jeg føler mig velkommen i kommunen
– Ingen forbudsskilte mod autocampere
– Gode p-pladser og overnatningsmuligheder i naturen
– Gode p-pladser og overnatningsmuligheder i centrum
– Enkle faciliteter til autocampere i kommunen
– Gode autocamperpladser i byer og på havne
– Autocamperpladserne har rimelige priser
– Autocamperpladserne er optaget
– Jeg føler mig velkommen på campingpladser
– Campingpladserne er attraktive
– Der er lovlig parkering ved supermarkeder

”Heldigvis var alle deltagerne til debatten i Nyborg meget positive og imødekommende over for autocampere. Men desværre oplever flere byer også udfordringer med det, de kalder for et ”fortætningsproblem”, altså at der slet ikke er plads til alle de biler, som gerne vil ind og parkere i centrum”, siger han og fortsætter:

”Vi i DFAC vil gerne i dialog og hjælpe med til, at forholdene for autocampere bliver bedre til alles bedste. Autocamperturisterne lægger mange penge i kasseapparaterne rundt omkring i landet, og det kan de erhvervsdrivende godt se, så det var der god forståelse for under debatten med de fynske kommuner. Derfor var det også en rigtig god debat vi havde med dem”, siger Jørn Skou.

Langeland er fynsk autocamper-Paradis

I 7 ud af de 12 spørgsmål i medlemsundersøgelsen fra DFAC lå Langeland i top. Det gælder blandt andet ved spørgsmålene, om respondenterne føler sig velkomne i kommunen, om campingpladserne er attraktive, og om de føler sig velkomne her.

Selvom det er velkendt at autocampister er et frihedselskende folkefærd, er det ifølge Jørn Skou alligevel uklart, hvad der gør Langeland så populær. Selv peger han på priserne som et konkurrenceparameter.

”Vi vil ikke pådutte nogen, hvilke priser de skal have. Det er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, så det må de om, men priserne kan bestemt være et konkurrenceparameter”, siger han og fortsætter:

”Vi ved ikke specifikt, hvad det er ved Langeland, som gør, at de får så positive tilbagemeldinger. Vi kan desværre ikke se ud fra svarene, om det er naturen, eller hvad det er. Mange vil gerne holde ud til kysten, men Fyn har generelt rigtig mange gode pladser langs vandet, så hvad det lige er ved Langeland, ved jeg ikke”, siger han.

Her topper Langeland listen

Føler mig velkommen på campingpladser

Campingpladser er attraktive

Lovlig parkering ved supermarkeder

AC-pladser med rimelig pris

AC-pladser er optaget

P-plads i centrum plus mulighed for overnatning

Jeg føler mig velkommen i kommunen

Ifølge Outdoor-Camping’s oplysninger ligger der tre campingpladser på Langeland. Her gør man ifølge DFAC’s medlemsundersøgelse også noget særligt i forhold til autocampisterne.

”Jeg ved ikke specifikt, hvad der ligger af campingpladser på Langeland, og vi kan desværre heller ikke se i besvarelserne, hvad det er, der gør, at campingpladserne på Langeland klarer sig godt i undersøgelsen. Men jeg tænker, det kan være værd at se på for andre pladser, hvad de gør dernede, for det er måske noget, som andre campingpladser kunne lade sig inspirere af”, siger han.

DFAC har cirka 500 medlemmer. I alt 69 af dem har besvaret medlemsundersøgelsen om autocamperforhold på Fyn. Læs undersøgelsen her.

Similar Posts