FORÅR GUIDE NYHEDER SOMMER

Hornfisk-sæson fra april til juni: Sådan fanger man hornfisk

hornfisk sæson sådan fanger man hornfisk

Hornfisk er en delikatesse, men hvordan fanger man hornfisk? Hvad er den bedste hornfisk-opskrift, og hvornår er der egentlig hornfisk-sæson i Danmark? Her får du gode råd til alt fra fangst til udstyr, og til det bedste sted at fange hornfisk. Foto: Mogens Petersen fra Pixabay

Fra midten af april til midt juni er det hornfisk-sæson. Men hvordan fanger man hornfisk? Her finder du forfang og blink samt råd til at fange fisken

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

Hvis man har gået en tur langs de danske kyster fra midten af april til midten af juni, har man måske bemærket de mange lystfiskere, der står klar med fiskestængerne.

Her er der nemlig hornfisk-sæson, hvor den lange delikatesse strømmer ind i de danske farvande. Hvis du vil gøre dig forhåbninger om at fange den lækre fisk, er det derfor her, fiskegrejet skal pakkes, og kursen skal sættes mod kysten.

Mange især nybegyndere er dog i tvivl om, hvordan man fanger hornfisk. Det er dog relativt nemt, da den primært lever i havets overflade og tæt på kysten. Samtidig er det en stimefisk, der svømmer tæt på kysten i foråret og i den tidlige sommer.

Det fortæller Steen Majland, der er Vicefiskeriinspektør i Fiskeristyrelsen:

”Fisken svømmer ofte i stimer, og som lystfisker er det derfor muligt at fange rigtig mange fisk på samme fisketur. Ifølge reglerne om lyst- og fritidsfiskeri må man kun lande fisk til eget forbrug. Fanger man flere fisk, end man selv kan spise, appellerer vi til, at man nænsomt sætter de fisk ud igen, som man ikke ønsker at tage med hjem”, siger han.

Sådan fanger man hornfisk

Hornfisk finder ind i de danske farvande fra midt april til midt juni.

Fisken svømmer i store stimer og er derfor nem at fange.

Samtidig svømmer de tæt på kysten.

Når du fanger hornfisk, kan du bruge en almindelig spinnestang. Køb spinnestænger her.

Det er især godt at bruge forfang og blink til at fange hornfisk.

Når fisken bider på krogen, vikler de sig ofte om linen, hvilket gør dem nemme at trække ind.

Hornfisk er en lækker spise. Få gode råd til tilberedning af hornfisk med ‘Lystfiskerens Kogebog‘.

Lystfiskerens Kogebog
Den bedste hornfisk-opskrift

Vidste du, at du kan spise hornfisk i en hotdog? Med ‘Lystfiskerens Kogebog‘ får du gode råd til tilberedning af hornfisk samt lækre opskrifter.

Forfattere: Jesper Rais og Dennis Rafn

Antal sider: 192

Udgivelse: November 2021

Forlag: Dreamlitt

Vejledende Pris: 199,95 kroner

Køb ‘Lystfiskerens Kogebog’ her.

Outdoor-Camping anbefaler: 3 gode fiskestænger:

TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 200
Kinetic Tournament Sturgeon CL 12'2' XH 20-60gr 3-delt
Kinetic Tournament Sturgeon CL er en feederstang som er designet til fiskeri efter stør. Stangen er lavet i god kvalitet kulfiber, som gør stangen stærk nok til at håndtere de hårdtfightende stør. Stangens yderste del er en ekstra blød top i glasfiber, s
Pris fra 699
GRATIS FRAGT
Abu Garcia Mass Beat Ii Vertical Jigging 6' 15-45gr - Fiskestang
Mass Beat II Vertical Jigging
Pris fra 2.399
Find flere fiskestænger her

Her er det bedste sted at fange hornfisk

Det skal du huske når du fisker

Der er mange regler i forhold til, hvilke størrelser fisk du må fange, hvor du må fange dem, og hvordan. Som udgangspunkt kan fiske over det meste af Danmark med et gyldigt fisketegn. Et fisketegn gælder for enten en dag, en uge eller et år og koster 40, 130 og 185 kroner for hver af de tre kort.

Fisketegnet gælder dog typisk ikke på privat grund som i put and take-søer og lignende. Som udgangspunkt skal du derfor have fisketegn på alle offentlige fiskesteder i Danmark.

Behandlingen af de fisk, du fanger, skal altid ske med respekt for dyret. For en lang række fiskearter er der indført et mindstemål, og der kan være fredningstid i den periode, hvor de er samlet for at gyde. Formålet er at sikre, at fiskene kan nå at gyde og på den måde opretholde bestanden.

Regler og mindstemål på fisk

Mindstemål for fisk og krebsdyr i ferskvand

Mindstemål for fisk og krebsdyr i saltvand

Sådan måler du fisken

Regler for fangst af torsk i Østersøen

Kilde: Miljø- og Fødevareministeriet

Inden man begiver sig afsted på fisketur, er det vigtigt, at man sætter sig godt ind i reglerne for lystfiskeri. Vi får jævnligt anmeldelser om, at der indimellem bliver brugt såkaldt rykfiskeri, når der fiskes efter hornfisk. Det er ulovligt og medfører en bødestraf”, siger Steen Majland, vicefiskeriinspektør hos Fiskeristyrelsens regionale kontrol.

Hvis du fisker med håndredskaber, som eksempelvis fiskestang, skal du ifølge reglerne indløse lystfiskertegn. Fisker du med garn, ruser eller lignende, skal du have et fritidsfiskertegn.

Du kan finde reglerne for rekreativt fiskeri på Fiskeristyrelsens hjemmeside her.

Køb hornfisk-forfang her

GRATIS FRAGT
Pris fra 0

Similar Posts