FORÅR GUIDE NYHEDER SOMMER

Hund i snor på stranden: Her skal du have hundesnor frem

Hund i snor på stranden hundesnor

Frem med hundesnor og vandresko – det er forår. Men skal din hund i snor på stranden? Få overblikket over hundeloven her.

Selvom den er lydig, skal din hund i snor på stranden i sommerhalvåret. Men hvornår fra, og på hvilke strande, skal vores firbenede venner have hundesnor på? Få svarene her.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

Hvert år får mange hundeejere dyrebørn på samvittigheden, fordi hunden får skambidt et rålam eller skræmt fugle fra deres reder.

Derudover er der desværre mange, både voksne og børn, der er bange for hunde. Da angst ikke er rationelt, nytter det ikke at forklare et forskrækket barn, at din hund ikke gør noget.

Selvom det kan være svært at forstå, når man har en flink og rar hund, der aldrig gør eller hopper op af fremmede på gaden, så tjener det derfor alle parter bedst at respektere, at ikke alle elsker hunde.

Hundeejere gør derfor sig selv en stor tjeneste ved at overholde reglerne, når de færdes med hundene. På den måde undgår de, at reglerne strammes yderligere, og at hunde måske endda forbydes helt forbudt på deres yndlingsstrande i sommerhalvåret.

Det er derfor klogt at tjekke, hvad der er tilladt dér, hvor I gerne vil hen, inden I tager hjemmefra.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.
Tivoli hundeline, Olive Pris: 399,00  

Som alle Cloud7’s snore, bliver TIVOLI hundesnoren lavet i hånden. Den er lavet af robust bomuldslærred og den fineste italienske læder. Denne kombination sammen med den fine kontrastsyning og de høje kvalitetsmetaldele giver snoren sit sporty look. Den Læs mere »

Retreiverline luksus, okselæder/kronhjorthorn Pris: 599,00  

En særlig lækker og funktionel udgave af retreiverlinen, i kraftig læder og med detaljer af horn fra kronhjort. Læder hundesnoren har en totallængde på 200 cm og selve linen er 0,9 cm bred. Det er den længste retrieverline vi har set, og det passer godsej Læs mere »

Hundeloven og hundesnor: Her er hundeejerens ansvar

Som udgangspunkt hundeføreren, der har ansvaret for at undgå konflikter. En simpel søgning i Google maps på ”hundestrand” eller ”hundeskov” kan derfor være en god hjælp, inden du tager hjemmefra. Her må du nemlig som udgangspunkt gerne lufte din hund uden snor.

Det kræver dog, at du har fuldt herredømme over din hund. ”Fuldt herredømme, som er det begreb, der bruges i hundeloven, betyder ifølge tidligere domme, at hundeføreren altid skal kunne standse hunden, hvis den eksempelvis løber efter eller angriber vilde dyr eller mennesker i naturen.

Selv de mest lydige hunde kan desværre have et svagt øjeblik – og så kan det ende galt. Hunde, som ikke reagerer eller prompte eller kommer på kald, skal derfor altid føres i snor.

Selvom du er på en hundestrand eller i en hundeskov, er det derfor et ufravigeligt krav, at du kan kalde hunden til dig.

Det gælder uanset om der er tæver i løbetid i nærheden, børn med bold der leger eller et egern eller et par skræppende måger, der frister.

Det betyder helt bogstaveligt, at hunden skal have tæt kontakt til føreren og ikke må genere andre gæster, hunde eller det vilde dyreliv ved eksempelvis at true eller løbe efter dem.

Her skal du hund i snor på stranden

Hundestrande og hundeskove er én ting, men hvor må du ellers færdes med din hund?

Fra den 1. april skal hunden altid have snoren på, når den bliver luftet ved stranden. Det skyldes, at med foråret kommer yngletid, og betyder at naturen igen fyldes med alt lige fra fuglereder til rålam, der gemmer sig i det høje græs.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Sørg derfor altid for at holde din hund i snor efter 1. april og følg de forskellige former for afmærkning på strandene. Undgå at gå steder, der er yngleplads for fugle og andet vildt, og respekter, at de blå flag betyder, at hunde ikke er tilladt.

Modsat strande, så har vi mange private skove i Danmark. Derfor er der stor forskel på reglerne fra skov til skov, så også her er det en god idé at tjekke reglerne der, hvor du gerne vil lufte hund.

Endelig skal du være opmærksom på, at flere og flere hunde bærer et gult bånd. Det er et signal om, at hundens ejer ikke ønsker, at hunden skal hilse på andre hunde.

Der kan være mange årsager til det gule bånd – for eksempel sygdom, uhensigtsmæssig adfærd overfor andre hunde, eller at hunden er midt i et træningsforløb. Løse hunde kan jo ikke aflæse det gule bånd, så her er altså endnu en grund til, at du kun må lade din hund gå løs, de steder det er tilladt, og hvis du ubetinget kan kalde den til dig.

Hvis du er i tvivl om reglerne, kan du kontakte kommunen eller skovejeren. Der er også en gruppe på Facebook, der hedder ”Hundeskove i DK”, som leder hunde og deres ejere rundt i hundeskove i hele landet.

Similar Posts