CAMPER NYHEDER

Nu kan campingvogne også omregistrers med app’en Ejerskifte

Ejerskifte (1)

Motorcykler og campingvogne kan nu også omregistreres via Motorstyrelsens app Ejerskifte. Foto: Peter H fra Pixabay

Tusindvis af bilejere benytter allerede Motorstyrelsens app Ejerskifte, når de skal omregistrere en bil. Nu er appen blevet opdateret, så borgere også kan omregistrere campingvogne og motorcykler på få minutter via appen.

Motorstyrelsens app, Ejerskifte, gør det hurtigere og mere sikkert at foretage den lovpligtige omregistrering, når der eksempelvis skal købes og sælges brugte biler og campere.

Det tager kun ganske få minutter at få styr på alle de praktiske detaljer ved en bilhandel, hvis man benytter app’en. Og nu kan appen også bruges til at omrigistrere motorcykler og campingvogne. Det fortæller Claus Holm, der er underdirektør i Motorstyrelsen:

”Siden Ejerskifte blev lanceret for 10 måneder siden, er appen blevet benyttet ved flere end 17.000 bilhandler. Vi har fået rigtig mange positive tilkendegivelser fra brugerne af appen, og jeg er meget glad for, at appen nu også kan benyttes, hvis man handler med motorcykler, campingvogne, trailere eller andre typer af køretøjer”, siger Claus Holm.

App fjerner usikkerheder omkring køb og restgæld i køretøj

Det er købers ansvar at foretage et ejerskifte i Motorregistret, hvor fristen for omregistrering siden nytår har været fire hverdage. Og salget af brugte køretøjer er stort. Alene med personbiler bliver der foretaget flere end 200.000 private handler om året.

Indtil ejerskiftet er gennemført, er det sælgers forsikringer, der dækker eventuelle skader, som forvoldes af køber. Derudover får sælger også tilsendt eventuelle fartbøder eller p-afgifter.

De problemer opstår ikke, hvis man benytter appen, hvilket gør det mere sikkert. I appen foregår omregistrering og valg af forsikringsselskab med det samme, og køber kan desuden få oplyst, om der er restgæld i køretøjet.

”Vores app fjerner en stor del af den usikkerhed, der tidligere har været forbundet med at handle køretøjer privat. Samtidig gør appen det let for både køber og sælger at foretage ejerskiftet på få minutter”, siger Claus Holm.

Ejerskifte kan downloades i App Store og Google Play.

Læs mere på Motorstyrelsens hjemmeside her.

Similar Posts