GUIDE FORÅR NYHEDER SOMMER

Nøgen i naturen: Her må du have sex i det fri

Sex i det fri sex i naturen nøgenbadning nøgen

I Danmark er det tilladt at nøgenbade i det fri. I det hele taget er der ret fri rammer for, hvor man må være nøgen her i landet, men må du have sex i naturen? Få svarene her. Foto: Giovanni Baldoni fra Pixabay

Hvad gør man på vandreturen, når der pludselig kommer amoriner i luften? Nøgenbadning i det fri og sex i naturen er faktisk tilladt rigtig mange steder. Disse regler skal du dog huske.

Sex er godt, og sex er sundt. Disse ord fra Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm husker mange nok fra et af de mange pressemøder, der blev afholdt om COVID-19 under pandemien.

Hos Friluftsrådet er man naturligvis enig med Sundhedsstyrelsen og Søren Brostrøm. Faktisk mener Friluftsrådet, at sex i naturen kan være en både sjov og smuk oplevelse.

Men hvordan er det nu lige, reglerne er, når vi drager på tur i vores grønne og blå områder her til lands? Må vi egentlig godt lade lysterne få frit løb, nøgenbade og dyrke sex i det fri?

Det korte svar er ja, men der er lige et par tommelfingerregler, der skal på plads først. Det fortæller chefkonsulent i Friluftsrådet, Anker Madsen:

“Sex i naturen er helt ok. Og lovgivningen sætter heller ingen faste rammer for, hvor og hvornår man må være nøgen i naturen. Men man skal naturligvis vise hensyn til de andre gæster, der måtte opholde sig i skoven, på stranden eller et andet sted, hvor lysterne nu måtte løbe over”, siger Anker Madsen, og løfter dermed en advarende pegefinger. For der er nemlig ingen regler uden undtagelser.

Ok med nøgenhed, nøgenbadning og sex i naturen

Nøgenhed og nøgenbadning i naturen er derfor helt i overensstemmelse med reglerne. Sådan har det været siden de glade 70’ere, hvor Justitsministeriet lancerede reglerne i 76.

Du må derfor også gerne lade kludene ligge, nøgenbade i det fri, ligge nøgen på stranden og solbad i en park eller skov og andre steder i naturen uden tøj på.

Hvis møder du en naturist på din tur og følger dig krænket, er det derfor omsonst at klage. Det kan nemlig ikke i sig selv karakteriseres som uanstændig opførsel at nøgenbade eller solbade nøgen i det fri.

“Jeg tror ikke, der er mange, der ved det, men du må faktisk godt solbade nøgen i Kongens Have midt i København eller på en strand langs den vestjyske kystlinje. Det er også helt legitimt eksempelvis at kysse og kæle og at smøre sin kæreste ind i solcreme, mens I begge er nøgne”, siger Anker Madsen, inden han alligevel advarer:

”Det er klart, at hvis hænderne bevæger sig for langt sydpå, eller hvis man bliver opstemt, så er det tid til at tage bukserne på igen. Bare husk den sunde fornuft og vis hensyn og respekter de andre gæster i det fri”, siger Anker Madsen.

Det siger Straffelovens § 232

“§ 232: Den, som ved uanstændigt forhold krænker blufærdigheden, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år eller, hvis forholdet er begået over for et barn under 15 år, med bøde eller fængsel indtil 4 år.”

“§ 232. Stk. 2″ Ved fastsættelse af straffen skal der lægges vægt på den særlige krænkelse, der er forbundet med lovovertrædelsen.”

Straffeloven siger dermed ikke noget om, hvad der betragtes som blufærdighedskrænkelse eller uanstændig opførsel.

Sager om sex i naturen eller nøgenhed og nøgenbadning i det fri afgøres derfor individuelt fra sag til sag.

Kilde: Retsinformation og Friluftsrådet

Du kan dømmes for sex og nøgenbadning i det fri

Selvom der er ret vide regler for, hvor og hvornår man må nøgenbade i naturen og have sex i det fri, er det alligevel en god ide at være varsom.

”En god huskeregel er, at man ikke må udvise uanstændig opførsel eller forulempe andre. Så det kan være en god ide at søge lidt væk fra de åbne arealer i skovene eller strandene, hvis man dyrker sex i naturen. For man kan faktisk dømmes efter straffelovens paragraf 232, hvis man krænker nogen”, siger Anker Madsen.

Friluftsrådets chefkonsulent påpeger dog, at det ikke altid er den, der “lettest” bliver krænket, der har retten på sin side, hvis man klager over, at andre elsker og har sex i det fri.

”Det afhænger nemlig af politiets og domstolenes vurdering, og her er sager før blevet tabt. Ofte har budskabet fra myndighederne og domstolene været, ja men du kunne jo bare være gået videre og ikke stillet dig og op kigget ind bag buskene, hvis du ser nogen dyrke sex i naturen”, siger Anker Madsen fra Friluftsrådet og ønsker alle en god tur ud i den danske natur til sommer.  

Anker Madsen henviser til Danske Naturister, at der i Danmark er en, der arbejder for at fremme naturisme og nøgenhed i naturen. Danske Naturister har mere end 1.000 medlemmer på landsplan, som man også kan møde på de danske stier, i skovene og på stranden.

Similar Posts