NYHEDER TELT & SHELTER

Sheltere med stjernekig: Her kan du booke

shelter med stjernekig Observatoriet i Brorfelde

De fire sheltere med stjernekig ligger smukt placeret i istidslandskabet ved Observatoriet i Brorfelde i ’De Sjællandske Alper’. Foto: Daniel Villadsen

Længe ventede sheltere med stjernekig ved Observatoriet i Brorfelde er nu åben for booking. De første overnattende rykkede ind den 1. oktober.

Efteråret kommer susende med godt shelter-nyt til danskerne. Fire længe ventede sheltere med udsigt til stjernehimlen ved Observatoriet i Brorfelde midt i ’De Sjællandske Alper’ er nu åbne for booking.

De nye shelters er skabt i bionedbrydelige materialer, som er formet i organiske bløde linjer og udstyret med et enormt glastag. Hvert af de fire sheltere har plads til 6-8 personer og kan tilsammen huse eksempelvis en skoleklasse, mindre virksomhedsseminarer og meget andet.

Derudover kan shelterne også bookes enkeltvis af private familier, fortæller Sarah Sohl Eriksen, der er kommunikationsansvarlig på Observatoriet i Brorfelde.

”Interessen for shelterne er stor, og det gælder både interessen fra ind- og udland. Det er en dejlig fornemmelse at mærke, hvordan både shelterliv og stjernehimmel er efterspurgt af mange. Vi har fået lavet de fire shelters, fordi vi gerne vil have så mange som muligt ud i naturen og meget gerne ud i mørke”, siger hun og fortsætter:

”Vi vil rigtig gerne tiltrække både erfarne shelter-brugere men også dem, som ikke har haft mod på at overnatte i naturen før. Ved at isolere shelterne, så de holder bedre på varmen og placere dem tæt på et overdækket spiseområde, på aktiviteter til børn og nær rigtige toiletter, håber vi at flere vil springe ud i det,” siger Sarah Sohl Eriksen.

Runde shelters med stjernekig
i smukt istidslandskab

Med de fire nye specialdesignede stjernekiggershelters, bliver det muligt at få en unik overnatning med direkte kig til skyformationer, morgendis og ikke mindst nattens foranderlige stjernehimmel.

Væggens krumning er designet, så man kan sidde op ad væggen, og om dagen kan en hel skoleklasse modtage undervisning i et enkelt shelter. Når mørket falder på, kan man ligge med hovedet mod shelterets centrum og se den smukke stjernehimmel over sig igennem et rundt glastag.

Gæsterne kan derfor glæde sig ekstra meget til at hoppe i soveposen i de helt nye stjernekiggersheltere, som endda er isolerede, og nyde naturens lyde, mens de betragter himlen over sig, mener Sarah Sohl Eriksen:

”Vi synes, de fire shelters er udformet på en måde, som passer med resten af Observatoriets formidlingsgreb og går godt i tråd med vores strategi om at formidle både astronomi, biologi og geologi til skoleklasser og andre interesserede”, fortæller Sarah Sohl Eriksen og fortsætter:

”Mange kan dog være lidt tilbageholdne med at søge ud og overnatte under åben himmel. Derfor håber vi, at vi med vores utraditionelle design og øvrige formidlingstilbud kan lokke både skoleklasser, virksomheder og familier til at booke en nat i naturen hos os”, siger Sarah Sohl Eriksen.

Om stjernekigger-shelterne

Den 20. september åbnede shelterne for online booking.

De fire shelters kan bookes for en enkelt nat ad gangen.

Ankomst fra kl. 17.00. Shelters skal forlades senest kl. 10.30 dagen efter.

Der er plads til seks personer (maks. otte) i et shelter.

Alle shelters bliver udstyret med myggenet og vindue til stjernekig.

Handicapadgang kommer i 2022.

Pris: 450 kroner Inklusiv en pose brænde med per shelter.

I kan medbringe brænde selv eller købe ekstra brænde af observatoriet ved betaling via MobilePay.

Det er KUN tilladt at tænde bål på bålpladsen.

Alt landskab, træer og buske er fredet. Det er derfor FORBUDT at finde optændingsmateriale i naturen.

Brug af åben ild er på eget ansvar.

Madlavning må kun foregå på bålpladsen, som deles af alle i de fire shelters.

Bålpladsen har en grillrist.

Alle flammer og gløder skal være slukket, når I forlader pladsen.

Der er overdækket madpakkehus og borde-bænke sæt.

Der er adgang til multtoilet. Medbring selv toiletpapir og håndsprit, og pas på vores natur.

Der er adgang til handicaptoilet cirka 500 meter fra shelterne ved Hovedbygningen.

Vand kan hentes ved huset.

Fra den 20. september kl. 12.00 kan du booke de fire sheltere her.

Efterårsferie med spændende aktiviteter på observatoriet

Observatoriet i Brorfelde er en del af Istidsruten, som har en samlet længde på 390 kilometer. Istidsruten har fokus på natur og landskab og er en af Danmarks mest populære vandre- og cykelruter. Her bliver de fire stjernekiggersheltere et naturligt stop for natten, for dem der tager ruten med overnatninger undervejs.

Når shelterne åbner op til efterårsferien bliver det med et have af spændende aktiviteter, som man som overnattende i de fire stjernekiggersheltere kan opleve på observatoriet.

”I efterårsferien kan man besøge Observatoriet i dagtimerne kl. 11-17. Vi går rundvisninger, ser i magiske kikkerter, klatrer på en mammut, ser på skyer i en hængekøje, går himmellabyrinten, leger i den interaktive sandkasse, rører ved en meteorit og meget andet”, siger Sarah Sohl Eriksen, inden hun slutter:

”Som en ekstra efterårsferieaktivitet kan man skære i sten, slibe og polere dem og tage en lille bid af Observatoriet med hjem. Kl. 19-22 har Observatoriet aftenåbent, og her zoomer vi ind på en verden langt borte og lærer om den aktuelle stjernehimmel. Alle bygninger og udstillinger har åbent”.

De fire stjernekiggershelters er designet af Atelier Kristoffer Tejlgaard og er blevet til med støtte fra Nordea-fonden via projektet, Istidsruten.

Online booking åbner mandag den 20. september kl. 12.00. De første overnattende gæster kan rykke ind fra fredag den 1. oktober. Shelterne kan bookes her.

Similar Posts