BØGER EFTERÅR FORÅR NYHEDER PRODUKTANBEFALINGER PRODUKTTEST SOMMER VINTER

‘Strandhøst – Vild mad fra hav og kyst’: Natur, mad og mindfulness

Strandhøst bog Vild mad fra hav og kyst

Her er bogen, der kombinerer alt fra lystfiskeri, sankning, undervandsjagt, rejestrygning, østersjagt og madlavning i et samlet værk. Køb ’Strandhøst – Vild mad fra hav og kyst’ her. Foto: Muusmann Forlag

Strandhøst – Vild mad fra hav og kyst‘ er årets bog om vild mad fra hav og kyst og et overflødighedshorn af spændende ideer til vilde råvarer fra hav og kyst. Køb bogen her.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

Urter, bær, fisk, skaldyr og tang er lige til at høste i naturen og tage med hjem i køkkenet, hvor der kan trylles med unikke smage, som man ellers skal besøge Michelin-restauranter for at opleve.

Alle de ting er bogen ’Strandhøst – Vild mad fra hav og kyst’ en rigtig god øjenåbner for. Her guider forfatter og outdoorekspert Svend Hamann på fornem vis enhver med interesse i mad, natur, bæredygtighed, naturlige råvarer og afstressning i naturen til at sanke og fange alle herlighederne og tilberede dem ude i naturen eller derhjemme.

På den måde giver ’Strandhøst – Vild mad fra hav og kyst’ læseren et sublimt indblik i Vandkantsdanmarks gourmetmuligheder. Samtidig gør bogen det nemt at komme i gang.

Find flere bøger om sankning her

“At samle og fange vilde råvarer er en mindful aktivitet, der handler om at sætte farten ned og bruge dit instinkt og dine sanser. Se, duft, føl og smag”, siger Svend Hamann, der er forfatter til bogen og fortsætter:

”På den måde aktiverer vi nogle dybe instinkter og evner, vi mennesker til alle tider har haft. Vi har historisk set været dybt afhængige af at kunne læse og forstå naturens kredsløb for effektivt at jage og samle vores føde”, siger han.

Om ’Strandhøst

Strandhøst – Vild mad fra hav og kyst’ henvender sig til læsere, der er interesserede i mad, natur, bæredygtighed, naturlige råvarer og afstressning i naturen. Foto: Muusmann Forlag

Fulde titel: ’Strandhøst – Vild mad fra hav og kyst

Antal sider: 145

Udgivet: Marts 2024

Vejledende pris: 229,95 kr.

Køb ’Strandhøst – Vild mad fra hav og kyst’ her

Strandhøst: Godt for naturen og sjælen

Det moderne menneskes livsstil sætter dybe spor i naturen. Vi står i en naturkrise, miljøkrise og klimakrise, og her er vores madvaner en væsentlig faktor.

Men hvis vi derimod begynder at spise en mere lokal, sæsonbestemt, sanket kost, får vi ikke blot en tættere forbindelse til vores natur, vi hjælper også med at passe på den.

Her byder ’Strandhøst – Vild mad fra hav og kyst’ på utallige gode stunder i naturen, hvor børnene også sagtens kan være med.

Bogen er opdelt i de fire årstider, hvor der i alt præsenteres 27 forskellige strandurter, fisk og skaldyr med alt, hvad der er værd at vide om leve- eller voksesteder, kendetegn, fangstmetoder, sæson samt smag og anvendelse.

Til foråret kan man eksempelvis tage ud og sanke strandkål og fange hornfisk til et lækkert, meningsfyldt og bæredygtigt måltid.

Til nybegynderen er der derudover et udførligt afsnit om metoder og grej samt viden om regler og sikkerhed i.

Find flere bøger her

”I dag bruger vi forsvindende lidt tid i naturen og opholder os primært indendørs. Samtidig lever vi i en tid, hvor mange af os er stressede, tidspressede og overloadede med info og indtryk”, siger Svend Hamann og fortsætter:

”Psykiske sygdomme som stress og angst har aldrig være mere udbredte, men hvis vi finder tilbage til naturen, kan vi genfinde den ro, vi mangler. Dét at opholde sig i naturen og samle eller fange sit eget måltid er både dybt meningsfyldt og afstressende, da det skaber et altafgørende frirum for hjerne, krop og sjæl”.

Om forfatter Svend Hamann

Strandhøst – Vild mad fra hav og kyst bog

Svend Hamann har mere end 30 års erfaring med outdoor-aktiviteter ved havet. Dem har han samlet i bogen ’Strandhøst – Vild mad fra hav og kyst. Foto: Muusmann Forlag

Svend Hamann har beskæftiget sig professionelt med friluftsliv, naturterapi og vild mad igennem mange år.

Han har med årene specialiseret sig i naturens gastronomi og de vildtlevende råvarer.

Han driver virksomheden Strandhøst, der laver sanketure, mad over bål-arrangementer, østersture, firmaevents og andre aktiviteter med fokus på naturoplevelser, vild mad og ro i sindet.

Similar Posts