EFTERÅR FORÅR NYHEDER SOMMER VINTER

Cykling kan øge intelligensen: Sådan cykler du dig klogere

cykling øger intelligens

En halv til en hel times cykling mindst tre gange om ugen er noget af medicinen, der øger intelligensen. Foto: Marjan fra Pixabay

En tur på cyklen er ikke bare godt for kroppen. Cykling er også godt for intelligensen, og faktisk kan du blive klogere, når du cykler. Se her hvordan.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

Cykelturen til arbejde er ikke bare godt for hjertet, men også for hjernen. Du bliver nemlig mere intelligent, når du suser hen ad cykelstien.

Når du bruger kroppens muskler, bliver hjernen nemlig større. Det fortæller hjerneforsker Troels W. Kjær, der bl.a. forsker i, hvordan motion og cykling påvirker intelligensen.

”Vi har fundet ud af, at intelligens både er noget, man er født med, og noget, man kan træne sig til. Du bliver faktisk klogere af at cykle til arbejde – hvis du cykler længe nok, og får pulsen op. Når du træner, bliver der i musklerne frigivet nogle signalstoffer, som løber rundt i blodbanen og også op i hjernen, hvor de får hjernen til at lave flere nerveceller og større forbindelser mellem nervecellerne”, siger han og fortsætter:

”Og når vi har flere nerveceller og flere forbindelser mellem nervecellerne, så har vi mulighed for flere ting: Vi har mulighed for at huske bedre, vi har mulighed for at tænke, og i sidste ende også være mere intelligente,” siger Troels W. Kjær.

Køb elcykel her:

Similar Posts