NYHEDER

Tæt på: Skovbrand afværget i sidste øjeblik

Foto: Ylvers fra Pixabay

Myndighederne rykker hvert år ud til hundredvis af brande i naturen. Mandag den 6. september var den gal igen efter et bål, denne gang i Undallslund ved Viborg.

Myndighederne rykker hvert år ud til hundredvis af naturbrande. Mandag var det Undallslund ved Viborg, der nær var gået op i flammer. Kun en hurtig reaktion fra et hold skovarbejdere sikrede, at skoven ikke stod i flammer.

Årsagen til den ulmende brand var ifølge Viborg Stifts Folkeblad en uautoriseret bålplads i skoven.

“Bålpladsen” var blevet forladt, men gløderne fra bålet ulmede stadig i skovbunden og truede med at sprede sig til det omkringliggende krat.

Til alt held opdagede de opmærksomme skovarbejdere røgen, og sammen med Park og Vej fik de slukket gløderne, så skovbranden blev afværget.

Kvinde med trangia startede stor skovbrand

Tidligere i år måtte 50 brandfolk og 20 brandkøretøjer rykke ud til en brand i Randbøl Hede. Branden i Randbøl Hede, som hærgede i april 2021, blev startet af en trangia. Her blev en 45-årig kvinde sigtet for uagtsom brug af ild.

Samme Randbøl Hede var også forvandlet til et kæmpe Sankt Hansbål i 2018. Her forsvandt cirka 410 hektar skov i flammerne i en ildebrand, som varede tre døgn.

Endnu værre gik det i 2018, hvor brand-beredskabet i perioder oppe på 75 udkommanderede brandfolk for at slukke en ildebrand i Lille Vildmose.

Myndighederne har derfor en helt klar opfordring til gæsterne i de danske skove: Vil man lave bålhygge, så brug de bålpladser, der er lavet netop til formålet. På den måde passer man bedst på naturen og de øvrige personer i skoven.

Det er uvist, hvem der har startet bålet i Undallslund Skov ved Viborg mandag den 6. september.

brandfare.dk kan du se risikoen for brandfare over hele landet.

Similar Posts