GUIDE NYHEDER TELT & SHELTER

Se kortet: Billig camping på Bornholm – her må du telte frit

billig camping fri teltning Bornholm

På Bornholm er det tilladt at slå teltet op i 4 statsejede skove. Hvis du er til billig camping, kan du gøre det ganske gratis og derved spare udgifter på campingturen. Outdoor-Camping giver dig her en guide til, hvor du må slå dit telt op i Bornholms frie natur. Foto: Outdoor-Camping

I 4 skove på Bornholm er det tilladt slå sit telt op og sove – gratis. Er du til billig camping og til klippefast natur, giver Outdoor-Camping dig her guiden til, hvor du må campere frit på Bornholm.

Rokkestenen, der siges at hvile på en diamant, og Ekkodalen. Det er blot to af de seværdigheder, du kan vågne op tæt ved i Almindingen på Bornholm. Her kan du også se Gamleborg, som både er den ældste stenbygning og samtidig kongemagtens ældste borg på Bornholm. Eller vil du hellere gå til ro med udsigt til solnedgangen over Østersøen og vågne op igen til mågernes kalden over vandet? Så kan du gøre det – ganske gratis endda.

Mulighederne er mange på Bornholm, og når du først har taget færgen til solskinsøen, kan du opleve det hele med ekstremt billig camping.

Fri teltning, som campingformen hedder, er billig camping i verdensklasse. Er du samtidig prisbevidst og til billig camping? Så venter Bornholms 4 natur-skønne perler blot på, at du kommer ud og trykker pløkkerne ned i den solide og klippefaste muld.

Inden du kommer så langt, skal du huske, at du kun må sætte telt op i de pågældende skove, og at det kun må sættes på de træbevoksede områder i skovene. Vis respekt for naturen og efterlad gerne området pænere, end da du kom dertil.

Billig camping på Bornholm: Her er guiden

Naturstyrelsen, som hører under Miljø- og Fødevareministeriet, forvalter cirka 200.000 hektar statslige skove og naturområder over hele Danmark. Selvom overnatning som udgangspunkt er tilladt på liggeunderlag og i sovepose i alle offentlige skove, så er det altså kun tilladt at slå telt op i få af dem. I alt drejer det sig om 278 skove på landsplan, hvor du må telte, og 4 af dem ligger altså på Bornholm.

4 steder til fri og billig camping i naturen lyder måske ikke af meget, men de 4 skoves størrelser og Bornholms ditto taget i betragtning er der rigtig gode muligheder for billige camping på solskinsøen. Samtidig kan du relativt nemt nå fra den ene skov til den næste til fods eller på cykel. Også dette hjælper til at holde budgettet nede, så du slipper for dyr transport, hvilket gør telt- og campingturen ekstra billig.

Andre muligheder for billig camping på Bornholm

Udover de 278 skove til fri teltning har Naturstyrelsen også over 800 gratis teltpladser fordelt over hele. Teltpladserne kaldes “primitive overnatningspladser”, og rigtig mange af dem ligger på Bornholm. Selvom de kaldes “primitive”, skal man dog ikke lade sig skræmme, da der ofte både er vandhaner og toiletter på pladserne. Det betyder, at forholdene ofte er gode her. Naturstyrelsens teltpladser kan du læse mere om her.

Derudover er der over 750 shelters, fordelt over hele landet, som du også kan bruge og overnatte i. Omkring 630 af dem er offentlige, og mange af dem finder du også i på Bornholm. Dem kan du læse om her.

Her kan du campere billigt i Bornholms fri natur

Bornholm er hjemsted for et hav af skønne naturperler, hvor du blandt andet kan komme helt tæt på havet i Blykobbe Plantage, tæt på Rønne. Herfra er der blot en time på cykel langs vandet til Hammershus og yderligere blot en time videre derfra til Rø Plantage. Vil du gå turen, er der cirka fire timer på begge stræk, hvilket betyder, at det er muligt at nå hele vejen fra Blykobbe Plantage, til Hammershus og opleve borgruinen og videre hele vejen til Rø Plantage for natten både til fods og på cykel.

I Outdoor-Camping’s guide herunder har vi samlet alle de steder på Bornholm, hvor du frit må slå telt op. Klik på ikonerne på kortet nedenfor og se brugernes anmeldelser af skovene, hvor du frit må slå dit telt op i naturen.

Bornholm
Almindingen (mellem Bolsterbjergvej og Åsdamsvej)
Blykobbe Plantage (nord for Sandegårdsvej)
Lynggårdsskoven, Pedersker
Rø Plantage

Similar Posts