GUIDE NYHEDER TELT & SHELTER

SE KORT: Fri teltning – et billig camping-alternativ på Sjælland

kort billig camping sjælland

På Sjælland er det tilladt at slå teltet op i 23 statsejede skove. Hvis du er til billig camping, kan du telte ganske gratis og derved spare udgifter på campingturen. Outdoor-Camping giver dig her en guide til, hvor du må slå dit telt op i Sjællands frie natur. Foto: Outdoor-Camping

I 23 skove på Sjælland må du slå telt op og sove – gratis. Er du til billig camping og til skøn sjællandsk natur, så se Outdoor-Campings kort over skove med fri teltning i artiklen her.

Vil du du på billig camping på Sjælland? Og er en overnatning i skønne Næsskov, som ligger smukt placeret i Geopark Odsherred ud mod Kattegat, og som er på UNESCO’s liste over bevaringsværdige steder, lige noget for dig. Eller vil du gå til ro for natten til salte briser, men i læ fra havet i Kobæk skov ved skønne maritime Skælskør? Så kan du gøre det – ganske gratis endda.

Fri teltning, som campingformen hedder, er billig camping i verdensklasse. Her må du nemlig slå dit telt op midt i den frie natur, gå til ro til marsvins sagte pusten og bølgeskvulp, når de dykker i det rolige vand og vågne op igen til mågernes kalden over land.

Er du samtidig prisbevidst og til billig camping? Så gemmer Sjælland på 23 skønne natur-perler, som blot venter på, at du kommer ud og trykker pløkkerne ned i den rige sjællandske muld.

Inden du kommer så langt, skal du huske, at du kun må sætte telt op i de pågældende skove, og at det kun må sættes på de træbevoksede områder i skovene. Vis respekt for naturen og efterlad gerne området pænere, end da du kom dertil.

Billig camping på Sjælland: Her er guiden

Naturstyrelsen, som hører under Miljø- og Fødevareministeriet, forvalter cirka 200.000 hektar statslige skove og naturområder over hele Danmark. Selvom overnatning som udgangspunkt er tilladt på liggeunderlag og i sovepose i alle offentlige skove, så er det altså kun tilladt at slå telt op i få af dem. I alt drejer det sig om 278 skove på landsplan, hvor du må telte, og 23 af dem ligger altså på Sjælland.

Med 23 steder til fri teltning i naturen byder Sjælland derfor på rigtig gode muligheder for billige camping. Flere af de Sjællandske skove og plantager, som byder på gratis camping, ligger derudover forholdsvis tæt på hinanden.

Især i Geopark Odsherred i det nordvestlige Sjælland kan du relativt nemt nå fra den ene skov til den næste til fods eller på cykel. Også dette hjælper til at holde budgettet nede, så du slipper for dyr transport, hvilket gør telt- og campingturen ekstra billig.

Andre muligheder for billig camping på Sjælland

Udover de 278 skove til fri teltning har Naturstyrelsen også over 800 gratis teltpladser fordelt over hele. Teltpladserne kaldes “primitive overnatningspladser”, og rigtig mange af dem ligger på Sjælland. Selvom de kaldes “primitive”, skal man dog ikke lade sig skræmme, da der ofte både er vandhaner og toiletter på pladserne. Det betyder, at forholdene ofte er gode her. Naturstyrelsens teltpladser kan du læse mere om her.

Derudover er der over 750 shelters, fordelt over hele landet, som du også kan bruge og overnatte i. Omkring 630 af dem er offentlige, og mange af dem finder du også på Sjælland. Dem kan du læse om her.

Se kort her: Her kan du campere billigt i Sjællands fri natur

Sjælland er hjemsted for mange skønne naturperler. Her kan du blandt andet komme helt tæt på vandet i Bognæs Skov, hvor du får udsigt til Bogø midt i Issefjord. Eller hvad med en nat i Hyrdehøj Skov i Roskilde, som ligger i gåafstand til vikingeskibsmuseet og blot en kort cykeltur fra sagnlandet Lejre. I Outdoor-Camping’s guide herunder har vi samlet alle de steder på Sjælland, hvor du frit må slå telt op.

For overskuelighedens skyld har vi samlet stederne, hvor du må slå dit telt op midt i den frie sjællandske natur. Det har vi gjort i klynger under nærmeste større by, så du nemt får overblik over, hvor du kan tage på billig campingferie i naturskønne omgivelser.

Klik på ikonerne på kortet nedenfor og se brugernes anmeldelser af skovene, hvor du frit må slå dit telt op i naturen.

Nykøbing Sjælland
Anneberg Skov
Grevinge skov, mellem Nykøbing Sjælland og Holbæk
Jyderup skov
Stokkebjerg Skov

Kalundborg
Klosterskov (i den nordlige del)

Holbæk
Bognæs Skov
Næsskoven (nord for Vindekilde Strandvej), Fårevejle

Roskilde
Hyrdehøj skov

Korsør
Bakkely Skov
Højbjerg Skov (teltning tilladt i den nordlige del)
Kobæk Skov (kun delvist tilladt), Skælskør

Slagelse
Høng Skov, Høng
Kongskilde ved Hundesøen, Sorø

Ringsted
Benløse Skov, Ringsted
Glumsø Skov (nord for Nyvej), Glumsø
Vrange Skov, i den sydlige del ned mod Haraldsted Sø

Næstved
Evens Skov
Fælleseje Skov
Hovedmose Vænge
Ladby Skov
Rønnebæk Fælled
Vridsløse Skov

Vordingborg
Faksinge Skov (kun delvist tilladt), Præstø

Similar Posts

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at benytte denne side, accepterer du, at vi bruger cookies.  Læs mere