NYHEDER

Vildere Danmark: Ny natur buldrer frem

vildere danmark vild natur

I Naturnationalpark Tranum i Vendsyssel har der været stor interesse for de store vidder med skov, klithede og udsigt til Vesterhavet. Naturnationalparken er et skridt nærmere etablering efter den offentlige høreing sluttede i efteråret 2022. Foto: Miljøministeriet

15 nye naturnationalparker, 1.500 fodboldbaner ny natur på Lolland, 7.000 hektar urørt skov ved Oksbøl og Midtjylland. Naturen myldrer frem som aldrig før, og det er populært viser ny undersøgelse.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Der er derfor såkaldte affiliatelinks til produkter i artiklen.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

Et solidt flertal af befolkningen har en positiv holdning til naturnationalparker, som i øjeblikket vokser stille og roligt frem i landskabet. Hele 75 procent af befolkningen har således en positiv holdning til de kommende naturnationalparker. Det viser en ny rapport fra Københavns Universitet, og konklusionen er klar:

Naturen skal have lov til at udvikle sig vildt. Og det får den lov til i disse år. Senest har Holmegaard Værk ved Næstved modtaget 3,4 mio. kroner fra Nordea-fonden til etablering af ambitiøst udendørsprojekt.

Den smukke Holmegaard Mose fungerede i årevis som tørvegrav for brændsel til glasovnene på Holmegaard Værk. Navnet på Holmegaard Værks nye store udendørs projekt bliver Holmegaard OUTDOOR, som skal formidle livet i- og omkring Holmegaard Mose.

Det fortæller Beate Godtfredsen, der er projektleder på Holmegaard Outdoor:

”Holmegaard Outdoor vil munde ud i seks podcastruter og en podcastserie omhandlende alt fra stenalder, natur, historie til fortællinger om myter og mosevæsner. Formålet er, at ruterne skal udvide Holmegaard Værks nuværende museumsoplevelse ved at formidle historien lige dér, hvor den har fundet – og finder – sted”, siger hun.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.
Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.
Guidet vandretur / Guidet Hike / Wandertour mit guide 6 Timer Pris: 3.000,00  

Vandetur med guidet i vores smukke område Læs mere »

Skov og vild natur myldrer frem på Sjælland og øer

Som grund for Nordea-fondens bevilling til Holmegaard Værk er, at området er frit tilgængeligt for alle, der ønsker at komme ud i det fri, og som nu samtidig kan få kulturhistorien helt tæt på.

Men det er ikke kun Næstved, der bliver beriget med nu vild natur. På Lolland har Hempel Fonden investeret i et 775 hektar stort natur- og landbrugsareal ved Saksfjed Inddæmning med intet mindre end 255 forskellige observerede fuglearter og et potentiale til endnu flere.

Området på det sydlige Lolland, som svarer nogenlunde til 1.500 fodboldbaner, skal frem mod sommeren 2023 have udarbejde en naturstrategi for området, og det vækker glæde i Danmarks Naturfredningsforening:

”Det er et aldeles fremragende og perspektivrigt projekt, der viser det meget store potentiale i at visionære fonde og virksomheder deltager aktivt i naturbeskyttelse. Vi glæder os meget til at følge at projektet omdanner området til et stort naturområde og fremover se traner, viber, mosehornugle, ørne og andre arter bruge dette EU-beskyttede område”, siger Lars Midtiby, der er direktør i Danmarks Naturfredningsforening.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.
Privat/familie/firma kursus - Leje levering og rengøring af udstyr / Ja tak. Pris: 660,00  

Prisen er pr. deltager Denne tur er for dig der ønsker at lave noget anderledes med dine venner eller familie. I får mulighed for, at fange jeres egen mad og få en sjov og anderledes dag med vand og natur i fokus. Eller ønsker du blot at have en instruktø Læs mere »

Firma/privat/familie tur - halv dag for 10 personer og op ad Pris: 6.000,00  

Denne tur er for dig der ønsker at lave noget anderledes med dine venner, familie eller kollegaer. I får mulighed for, at fange jeres egen mad og få en sjov og anderledes dag med vand og natur i fokus. Dette er halvdagtur, der henvender sig til større pri Læs mere »

Jyder vil også have vild natur

Men det er ikke kun på Sjælland og ørene. I Jylland myldrer naturen også frem. Ved Højer i Tøndermarsken bliver et stort landbrugsområde i Margrethe Kog Nord ved Vidåslusen taget ud af drift og omdannet til naturområde.

Her er der tale om 230 hektar, som Naturfonden bliver ejer af. Det er et areal svarende til cirka 320 fodboldbaner med plads til friluftsliv og formidling i samarbejde med Tønder Kommune, 15. Juni Fonden og Nordea-fonden.

Derudover kommer der intet mindre end 7.000 ha urørt skov i Oksbølområdet samt et par mindre skove i Midtjylland. Det svarer til arealet af Thurø i det Sydfynske Øhav eller to gange størrelsen på Tunø.

De nye udpegninger af urørt skov sker som led i Natur- og biodiversitetspakken fra december 2020. Her blev der afsat 888 mio. kroner til at skabe et samlet areal i Danmark på knap 75.000 hektar urørt skov.

Bag Natur- og biodiversitetspakken stod Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet og SF, hvor naturordfører Rasmus Nordqvist glæder sig til at komme ud i den nye vilde natur:

”De nye urørte skove bliver i den grad et tiltrængt frirum for naturen, dyrene og træerne. Men bestemt også for os mennesker. Mere urørt skov er godt nyt for alle os, der elsker at komme ud i naturen. Og selvfølgelig først og fremmest et skridt mere mod en rigere natur”, siger han.

Similar Posts