GUIDE NYHEDER TELT & SHELTER

Billig camping-alternativ på Lolland-Falster og Møn – her må du telte frit

billig camping_Lolland_Falster Møn

På Lolland-Falster og Møn er det tilladt at slå teltet op i 6 statsejede skove. Hvis du er til billig camping, kan du gøre det ganske gratis og derved spare udgifter på campingturen. Outdoor-Camping giver dig her en guide til, hvor du må slå dit telt op i den frie natur på Lolland-Falster og Møn. Foto: Outdoor-Camping

I 6 skove på Lolland-Falster og Møn må du slå telt op og sove – gratis. Er du til billig camping og til stejle klinter og skøn natur, så se Outdoor-Campings kort her i artiklen over skove, hvor du frit må campere.

Er du til billig camping på Lolland-Falster og Møn? Så kan du overnatte i skønne Hegnede Skov, som ligger smukt placeret ud mod Stege bugt med kun en time på cykel til Møns Klint. Eller vil du vågne op næsten lige ved siden af det enorme voldanlæg fra det nyfundne Falsters Virke, som er Danmarks største borg fra vikingetiden? Så kan du gøre det – ganske gratis endda.

Med fri teltning, som campingformen hedder, får du billig camping i verdensklasse. Her må du nemlig slå dit telt op midt i den frie natur, gå til ro til marsvins sagte pusten og bølgeskvulp, når de dykker i det rolige vand og vågne op igen til mågernes kalden over land.

Er du samtidig prisbevidst og til billig camping? Så gemmer Lolland-Falster og Møn på 6 skønne natur-perler, som blot venter på, at du kommer ud og trykker pløkkerne ned i den rige muld.

Inden du kommer så langt, skal du huske, at du kun må sætte telt op i de pågældende skove, og at det kun må sættes på de træbevoksede områder i skovene. Vis respekt for naturen og efterlad gerne området pænere, end da du kom dertil.

Billig camping på Lolland-Falster og Møn: Her er guiden

Naturstyrelsen, som hører under Miljø- og Fødevareministeriet, forvalter cirka 200.000 hektar statslige skove og naturområder over hele Danmark. Selvom overnatning er tilladt på liggeunderlag og i sovepose i alle statslige skove, så er det altså kun tilladt at slå telt op i få af dem. I alt drejer det sig om 278 skove på landsplan, hvor du må telte, og 6 af dem ligger altså på Lolland-Falster og Møn.

Med 6 steder til fri teltning i naturen byder Lolland-Falster og Møn derfor på gode muligheder for billig camping. Det er muligt at cykle mellem skovene og plantagerne Lolland-Falster og Møn, som byder på gratis camping. Dette hjælper til at holde budgettet nede, så du slipper for dyr transport, hvilket gør telt- og campingturen ekstra billig.

Andre muligheder for billig camping på Lolland-Falster og Møn

Udover de 278 skove til fri teltning har Naturstyrelsen også over 800 gratis teltpladser fordelt over hele. Teltpladserne kaldes “primitive overnatningspladser”, og rigtig mange af dem ligger på Lolland-Falster og Møn. Selvom de kaldes “primitive”, skal man dog ikke lade sig skræmme, da der ofte både er vandhaner og toiletter på pladserne. Det betyder, at forholdene ofte er gode her. Naturstyrelsens teltpladser kan du læse mere om her.

Derudover er der over 750 shelters, fordelt over hele landet, som du også kan bruge og overnatte i. Omkring 630 af dem er offentlige, og mange af dem finder du også på Lolland-Falster og Møn. Dem kan du læse om her.

Her kan du campere på Lolland-Falsters og Møns fri natur

Lolland-Falster og Møn er hjemsted for mange skønne naturperler. Her kan du blandt andet komme helt tæt på den nyopdagede vikingeborg Falsters Virke, som er Danmarks største borg, du kan nyde naturen med det rige dyreliv i Nakskov Fjord, og du kan cykle til Møns Klint fra Hegnede Skov med sin smukke placering ved Stege Bugt. I Outdoor-Camping’s guide herunder har vi samlet alle de steder på Lolland-Falster og Møn, hvor du frit må slå telt op.

For overskuelighedens skyls har vi samlet stederne, hvor du må slå dit telt op midt i den frie natur på Lolland-Falster og Møn. Det har vi gjort i klynger under nærmeste større by, så du nemt får overblik over, hvor du kan tage på billig campingferie i naturskønne omgivelser.

Klik på ikonerne på kortet nedenfor og se brugernes anmeldelser af skovene, hvor du frit må slå dit telt op i naturen.

Møn
Hegnede Skov (kun delvis tilladt), Stege
Udby Skov, Stege

Lolland
Krogsbølleskoven (syd for Apotekervej), Nakskov
Krukholm Skov, Nakskov

Falster
Hannenov Skov, Nykøbing Falster
Ovstrup Skov, Nykøbing Falster

Similar Posts

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at benytte denne side, accepterer du, at vi bruger cookies.  Læs mere