GUIDE NYHEDER TELT & SHELTER

Se kortet: Billig camping i Nordsjælland – her er der fri teltning

billig camping fri teltning Nordsjaelland

I Nordsjælland er der fri teltning i 24 statsejede skove. Hvis du er til billig camping, får du her en guiden til, hvor du må slå dit telt op i Nordsjællands frie natur. Foto: Outdoor-Camping

Se kortet over de 24 skove med fri teltning i Nordsjælland. Er du til billig camping og vil du se Nordsjælland fra sin naturskønne side, så får du her guiden til, hvor du må slå telt op og sove – gratis.

Sæt teltet op i skovene midt i Nationalpark Kongernes Nordsjælland og overnat i naturen i gåafstand fra Frederiksborg Slot i Hillerød. Eller vil du vækkes af fuglesang i Klosterris Hegn, hvorfra du kan gå til én af Danmarks allerbedste badestrande i det, som kaldes Den Danske Riviera ved Hornbæk? Så kan du gøre det – ganske gratis endda.

Fri teltning, som campingformen hedder, er billig camping i verdensklasse. Her må du nemlig slå dit telt op midt i den frie natur, drikke vin og gå til ro for natten tæt ved den smukke Esrum Sø og vågne igen til frøers kalden ved vandhullerne, mens solen står op over skoven.

Er du samtidig prisbevidst og til billig camping? Så gemmer Nordsjælland på intet mindre en 24 skønne natur-perler, som blot venter på, at du kommer ud og trykker pløkkerne ned i den bløde nordsjællandske muld.

Inden du kommer så langt, skal du huske, at der kun er fri teltning i de pågældende skove, og at teltet kun må sættes på de træbevoksede områder i skovene. Vis respekt for naturen og efterlad gerne området pænere, end da du kom dertil.

Billig camping i Nordsjælland: Her er der fri teltning

Naturstyrelsen, som hører under Miljø- og Fødevareministeriet, forvalter cirka 200.000 hektar statslige skove og naturområder over hele Danmark. Selvom overnatning som udgangspunkt er tilladt på liggeunderlag og i sovepose i alle offentlige skove, så er fri teltning altså kun tilladt i få af dem. I alt drejer det sig om 278 skove på landsplan, hvor du må telte, og 24 af dem ligger altså i Nordsjælland.

Med 24 steder, hvor du frit må sætte telt op i naturen i Nordsjælland, er der gode muligheder for billig camping i det nordsjællandske. Specielt på strækningen fra Lillerød, over Hillerød til Fredensborg og Helsingør kan du nemt nå fra den ene skov til den næste på cykel eller til fods. Dette hjælper også til at holde budgettet nede, så du slipper for dyr transport, hvilket gør telt- og campingturen ekstra billig.

Andre muligheder for billig camping i Nordsjælland

Udover de 278 skove til fri teltning har Naturstyrelsen også over 800 gratis teltpladser fordelt over hele. Teltpladserne kaldes “primitive overnatningspladser”, og rigtig mange af dem ligger i Nordsjælland. Selvom de kaldes “primitive”, skal man dog ikke lade sig skræmme, da der ofte både er vandhaner og toiletter på pladserne. Det betyder, at forholdene ofte er gode her. Naturstyrelsens teltpladser kan du læse mere om her.

Derudover er der over 750 shelters, fordelt over hele landet, som du også kan bruge og overnatte i. Omkring 630 af dem er offentlige, og mange af dem finder du også i Nordsjælland. Dem kan du læse om her.

Se kortet: Her er der billig camping med fri teltning i Nordsjællands fri natur

Nordsjælland er hjemsted for mange skønne naturperler. Ét af stederne med fri teltning her er Store Lyngby Skov ved Frederiksværk. Herfra kan du nemt gå til den skønne Arresø, og på en time til fods er du ved den smukke Roskilde Fjord. Eller nyd en nat i Brødemoseskov, spis morgenmad i den hyggelige badeby Liseleje, inden du går på opdagelse i det eventyrlige Tisvilde Hegn.

For overskuelighedens skyld har vi samlet stederne, hvor du må slå dit telt op midt i den frie nordsjællandske natur. Det har vi gjort i klynger under nærmeste større by, så du nemt får overblik over, hvor du kan tage på billig campingferie i naturskønne omgivelser.

Klik på ikonerne på kortet nedenfor og se brugernes anmeldelser af skovene med fri teltning i naturen.

Gilleleje
Aggebo Hegn
Græsted Hegn

Esrum
Snævret Skov

Helsingør
Kelleris Hegn
Klosterris Hegn
Krogenberg Hegn
Nyrup Hegn

Helsinge
Højbjerg Hegn

Hundested
Grønnæsse Skov

Frederiksværk
Brødemose Skov
Store Lyngby Skov

Fredensborg
Danstrup Hegn
Endrup Hegn

Hillerød
Brødeskov
Grønholt Hegn
Grønholt Vang
Store Dyrehave (teltning er kun delvist tilladt)

Allerød
Ravnsholt Skov
Tokkekøb Hegn
Sønderskov

Hørsholm
Stasevang
Sjælsø Lund
Folehaven

Frederikssund
Lystrup Skov

Similar Posts

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at benytte denne side, accepterer du, at vi bruger cookies.  Læs mere