NYHEDER GUIDE TELT & SHELTER

Se kortet: Billig camping i Nordsjælland – her er der fri teltning

billig camping fri teltning Nordsjaelland

I Nordsjælland er der fri teltning i 24 statsejede skove. Hvis du er til billig camping, får du her en guiden til, hvor du må slå dit telt op i Nordsjællands frie natur. Foto: Outdoor-Camping

Se kortet over de 24 skove med fri teltning i Nordsjælland. Er du til billig camping og vil du se Nordsjælland fra sin naturskønne side, så får du her guiden til, hvor du må slå telt op og sove – gratis.

Sæt teltet op i skovene midt i Nationalpark Kongernes Nordsjælland og overnat i naturen i gåafstand fra Frederiksborg Slot i Hillerød. Eller vil du vækkes af fuglesang i Klosterris Hegn, hvorfra du kan gå til én af Danmarks allerbedste badestrande i det, som kaldes Den Danske Riviera ved Hornbæk? Så kan du gøre det – ganske gratis endda.

Fri teltning, som campingformen hedder, er billig camping i verdensklasse. Her må du nemlig slå dit telt op midt i den frie natur, drikke vin og gå til ro for natten tæt ved den smukke Esrum Sø og vågne igen til frøers kalden ved vandhullerne, mens solen står op over skoven.

Er du samtidig prisbevidst og til billig camping? Så gemmer Nordsjælland på intet mindre en 24 skønne natur-perler, som blot venter på, at du kommer ud og trykker pløkkerne ned i den bløde nordsjællandske muld.

Inden du kommer så langt, skal du huske, at der kun er fri teltning i de pågældende skove, og at teltet kun må sættes på de træbevoksede områder i skovene. Vis respekt for naturen og efterlad gerne området pænere, end da du kom dertil.

Hvis du er usikker på, hvor du må telte, og på hvor grænserne for teltningen går, så kontakt den lokale naturforvaltningsenhed.

Kilde: naturstyrelsen.dk

ANDRE LÆSER OGSÅ: Billig camping-alternativ: Fri teltning i København

ANDRE LÆSER OGSÅ: SE KORT: Fri teltning – et billig camping-alternativ på Sjælland

ANDRE LÆSER OGSÅ: Billig camping-alternativ på Lolland-Falster og Møn – her må du telte frit

Billig camping i Nordsjælland: Her er der fri teltning

Naturstyrelsen, som hører under Miljø- og Fødevareministeriet, forvalter cirka 200.000 hektar statslige skove og naturområder over hele Danmark.

Selvom overnatning som udgangspunkt er tilladt på liggeunderlag og i sovepose i alle offentlige skove, så er fri teltning altså kun tilladt i få af dem. I alt drejer det sig om 278 skove på landsplan, hvor du må telte, og 24 af dem ligger altså i Nordsjælland.

Med 24 steder, hvor du frit må sætte telt op i naturen i Nordsjælland, er der gode muligheder for billig camping i det nordsjællandske.

Specielt på strækningen fra Lillerød, over Hillerød til Fredensborg og Helsingør kan du nemt nå fra den ene skov til den næste på cykel eller til fods.

Dette hjælper også til at holde budgettet nede, så du slipper for dyr transport, hvilket gør telt- og campingturen ekstra billig.

Her er der billig camping med fri teltning i Nordsjællands fri natur

Nordsjælland er hjemsted for mange skønne naturperler. Ét af stederne med fri teltning her er Store Lyngby Skov ved Frederiksværk. Herfra kan du nemt gå til den skønne Arresø, og på en time til fods er du ved den smukke Roskilde Fjord. Eller nyd en nat i Brødemoseskov, spis morgenmad i den hyggelige badeby Liseleje, inden du går på opdagelse i det eventyrlige Tisvilde Hegn.

For overskuelighedens skyld har vi samlet stederne, hvor du må slå dit telt op midt i den frie nordsjællandske natur. Det har vi gjort i klynger under nærmeste større by, så du nemt får overblik over, hvor du kan tage på billig campingferie i naturskønne omgivelser.

Klik på linkene ved navnene i boksen nedenfor og læs mere om, hvor du frit må slå dit telt op i naturen i de pågældende skove på Naturstyrelsens hjemmeside.

Om camping

“Camping” kommer fra det engelske “camp”, som betyder at ‘slå lejr’.

“Campere” kommer fra det franske camper, som også betyder ‘slå lejr’.

I begge tilfælde er oprindelsen fra det latinske ‘campus’, som betyder ‘mark’.

Kilde: Den Store Danske Ordbog.

Andre muligheder for billig camping i Nordsjælland

Udover de 278 skove til fri teltning har Naturstyrelsen også over 800 gratis teltpladser fordelt over hele. Teltpladserne kaldes “primitive overnatningspladser”, og rigtig mange af dem ligger i Nordsjælland.

Selvom overnatningspladserne kaldes “primitive”, skal man dog ikke lade sig skræmme, da der ofte både er vandhaner og toiletter på pladserne. Det betyder, at forholdene ofte er gode her. Naturstyrelsens teltpladser kan du læse mere om her.

Derudover er der over 1000 shelters, fordelt over hele landet, som du også kan bruge og overnatte i. Omkring 630 af dem er offentlige, og mange af dem finder du også i Nordsjælland. Dem kan du læse om her.

Similar Posts