GUIDE NYHEDER TELT & SHELTER

Billig camping på Lolland-Falster og Møn: Her må du telte frit

billig camping på Lolland Falster Moen

På Lolland-Falster og Møn er der fri teltning i 6 statsejede skove. Hvis du er til billig camping, kan du gøre det ganske gratis og derved spare udgifter på campingturen. Outdoor-Camping giver dig her en guide til, hvordan du kommer på billig camping på Lolland-Falster og Møn. Foto: Outdoor-Camping

6 skove med mulighed for særdeles billig camping på Lolland-Falster og Møn. Det er det antal steder, du må du må telte kvit og frit i regionen. Se kort og guide her.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

Er du til billig camping på Lolland-Falster og Møn? Så kan du overnatte i skønne Hegnede Skov, som ligger smukt placeret ud mod Stege bugt med kun en time på cykel til Møns Klint. Eller vil du vågne op næsten lige ved siden af det enorme voldanlæg fra det nyfundne Falsters Virke, som er Danmarks største borg fra vikingetiden? Så kan du gøre det – ganske gratis endda.

Med fri teltning, som campingformen hedder, får du billig camping i verdensklasse. Her må du nemlig slå dit telt op midt i den frie natur, gå til ro til marsvins sagte pusten og bølgeskvulp, når de dykker i det rolige vand og vågne op igen til mågernes kalden over land.

ANDRE LÆSER OGSÅ: SE KORT: Fri teltning – et billig camping-alternativ på Sjælland

Køb telt til overnatning i naturen her:

Find flere telte her

Er du samtidig prisbevidst og til billig camping? Så gemmer Lolland-Falster og Møn på 6 skønne natur-perler, som blot venter på, at du kommer ud og trykker pløkkerne ned i den rige muld.

Inden du kommer så langt, skal du huske, at du kun må sætte telt op i de pågældende skove, og at det kun må sættes på de træbevoksede områder i skovene. Vis respekt for naturen og efterlad gerne området pænere, end da du kom dertil.

Hvis du er usikker på, hvor du må telte, og på hvor grænserne for teltningen går, så kontakt den lokale naturforvaltningsenhed.

Kilde: naturstyrelsen.dk

Pakkeliste til sheltertur

Outdoor & Camping har her lavet en liste, over de ting du i hvert fald som nybegynder bør have med på teltturen.

Få fri fragt over 499 kr. og 1-2 dages levering hos vores samarbejdspartner Backapackerlife – klik på linkene ved produkterne.

Find startpakker til teltturen her

Billig camping på Lolland-Falster og Møn: Her er guiden

Naturstyrelsen, som hører under Miljø- og Fødevareministeriet, forvalter cirka 200.000 hektar statslige skove og naturområder over hele Danmark. Selvom overnatning er tilladt på liggeunderlag og i sovepose i alle statslige skove, så er det altså kun tilladt at slå telt op i få af dem. I alt drejer det sig om 278 skove på landsplan, hvor du må telte, og 6 af dem ligger altså på Lolland-Falster og Møn.

Med 6 steder til fri teltning i naturen er der gode muligheder for billig camping på Lolland-Falster og Møn. Det er muligt at cykle mellem skovene og plantagerne Lolland-Falster og Møn, som byder på gratis camping. Dette hjælper til at holde budgettet nede, så du slipper for dyr transport, hvilket gør telt- og campingturen ekstra billig.

ANDRE LÆSER OGSÅ: Billig camping i København: Fri teltning i hovedstaden

Her kan du campere på Lolland-Falsters og Møns fri natur

Lolland-Falster og Møn er hjemsted for mange skønne naturperler. Her kan du blandt andet komme helt tæt på den nyopdagede vikingeborg Falsters Virke, som er Danmarks største borg, du kan nyde naturen med det rige dyreliv i Nakskov Fjord, og du kan cykle til Møns Klint fra Hegnede Skov med sin smukke placering ved Stege Bugt. I Outdoor-Camping’s guide herunder har vi samlet alle de steder på Lolland-Falster og Møn, hvor du frit må slå telt op.

For overskuelighedens skyls har vi samlet stederne, hvor du må slå dit telt op midt i den frie natur på Lolland-Falster og Møn. Det har vi gjort i klynger under nærmeste større by, så du nemt får overblik over, hvor du kan tage på billig campingferie i naturskønne omgivelser.

Klik på ikonerne på kortet nedenfor og se brugernes anmeldelser af skovene, hvor du frit må slå dit telt op i naturen.

Her er der fri teltning på Møn, Lolland og Falster

Møn
Hegnede Skov (kun delvis tilladt), Stege
Udby Skov, Stege

Lolland
Krogsbølleskoven (syd for Apotekervej), Nakskov
Krukholm Skov, Nakskov

Falster
Hannenov Skov, Nykøbing Falster
Ovstrup Skov, Nykøbing Falster

ANDRE LÆSER OGSÅ: Se kortet: Billig camping på Bornholm – her må du telte frit

Andre muligheder for billig camping på Lolland-Falster og Møn

Udover de 278 skove til fri teltning har Naturstyrelsen også over 800 gratis teltpladser fordelt over hele. Teltpladserne kaldes “primitive overnatningspladser”, og rigtig mange af dem ligger på Lolland-Falster og Møn.

Selvom overnatningspladserne kaldes “primitive”, skal man ikke lade sig skræmme, da der ofte både er vandhaner og toiletter på pladserne. Det betyder, at forholdene ofte er gode her. Naturstyrelsens teltpladser kan du læse mere om her.

Derudover er der over 1.000 shelters, fordelt over hele landet, som du også kan bruge og overnatte i. Og rigtig mange af dem er offentlige, og mange af dem finder du med mulighed for billig camping på Lolland-Falster og Møn. Dem kan du læse om her.

Om camping

“Camping” kommer fra det engelske “camp”, som betyder at ‘slå lejr’.

“Campere” kommer fra det franske camper, som også betyder ‘slå lejr’.

I begge tilfælde er oprindelsen fra det latinske ‘campus’, som betyder ‘mark’.

Kilde: Den Store Danske Ordbog.

Similar Posts

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at benytte denne side, accepterer du, at vi bruger cookies.  Læs mere