NYHEDER

Forår og køerne tripper: Nu kan du booke billet til Økodag

Økodag

Alle økologiske køer skal på græs i sommerhalvåret, og det fejrer vi på Økodag søndag den 16. april, når 47 gårde åbner gårdspladsen for danskerne og stalddøren for køerne. Book din billet her. Foto: Søren Gammelmark

Tilmeldingen til Økodag er nu åben. Skynd dig ind på økodag.dk og book billet til din yndlingsgård, hvis du vil være med til at fejre dyrevelfærden.

I år er det 19. gang, Økologisk Landsforening sender dyrene på græs til Økodag. Det gør vi for at fejre dyrevelfærden og for at gøre opmærksom på, at køer skal på græs i stedet for at stå i stalden hele året.

Det er de enkelte gårde selv, der vurderer, hvor mange gæster de har plads til, og hvor mange billetter de dermed vil udbyde.

Det fortæller Louise Køster, der er forperson hos Økologisk Landsforening:

”Det er et tilløbsstykke. På Økodag får hele Danmark at se, hvordan køerne nyder at komme ud på græsset. Derudover håber vi, at økokøernes glæde kan inspirere vores ikke-økologiske kolleger til også at lukke deres køer ud af stalden.” siger Louise Køster.

“Det er et fast holdepunkt for os økologer, at køer skal på græs i sommerhalvåret. Det er bare god dyrevelfærd. Og så har det en masse afledte effekter på biodiversiteten, naturen og drikkevandet. Vi glæder os til Økodag”, siger Louise Køster.

150.000 gratis billetter til Økodag

Danmark er verdens økologination nummer ét. Vi er således det land i verden, der køber flest økologiske fødevarer. Så når de økologiske landmænd over hele landet hvert år inviterer til Økodag, plejer det at være et stort tilløbsstykke med de mere end 150.000 deltagere.

I alt 47 Økodagsgårde fordelt ud over hele landet deltager i Økodag. Der er udbudt samlet godt 150.000 billetter til dagen, og det er først til mølle, så det er med at være hurtigt ude.

På økologiske Kviesgård i Vestjylland er man Økodag-veteraner. Her er der 150 sortbrogede køer, der glæder sig til at komme på græs. Det fortæller Bodil og Hans Christian Kviesgård.

”Vi glæder os til at lukke køerne ud og invitere folk indenfor på gården. Der er rigeligt at se og opleve, så vi håber, at der kommer mange ud på gården”, siger de

Alle økologiske køer er ude hele sommeråret, hvor de får masser af frisk luft og gumler grønt græs i lange baner.

Gårdene er åbne for besøg fra kl. 10.00-14.00, og øko-køerne bliver lukket ud kl. 12.00.

Book din billet her.

Om Økodag

Økodag® er et registreret varemærke.

Det betyder, at man altid skal nævne Økologisk Landsforening i sammenhæng med Økodag.

Økodag har eksisteret siden 2005.

Økodag arrangeres af Økologisk Landsforening i samarbejde med:
– De økologiske landmænd
– De økologiske mejerier:
Arla
Thise
Naturmælk
Øllingegaard
Them
Gläserne Meierei.

Økodag har fået midler fra:
Mælkeafgiftsfonden og
Fonden for Økologisk Landbrug.

Book din billet her.

Læs mere om Økodag her.

Similar Posts