CAMPER NYHEDER

Sommerferie og tæt trafik: Her kommer der køer på vejene

tæt trafik sommerferie

Det er ikke køer som denne, du kan forvente på vejene i den kommende weekend og sommer, men til gengæld tæt trafik. Her får du overblikket over, hvilke strækninger du skal undgå og hvornår. Foto: Qwas Devaki, Pixabay

Sommerferien venter lige om hjørnet. Det samme gør touren, DGI’s landsstævne samt campere og biler på vejene. På disse strækninger kan du derfor vente tæt trafik og forlænget rejsetid.

Sommerferieplanlægningen er for alvor gået i gang i mange danske hjem. Uanset om turen går fra Sjælland til Jylland, den modsatte vej, fra syd mod nord eller i retning af grænserne til Tyskland, så er der god grund til at planlægge sin rejse og orientere sig om trafikale udfordringer og mulige bump på vejen.

Det typiske rejsemønster i sommerferien er, at der er mest trafik på lørdage, mens hverdagene bærer præg af mindre trafik og kortere rejsetid i myldretiden. Trafikken bevæger sig primært på tværs af landet mellem hovedstaden og Jylland og trafik til og fra Tyskland.

Det fortæller Helene Cecilie Kærsgaard, der er specialkonsulent i Vejdirektoratet:

1
2
3
4
5
6
previous arrow
next arrow

Her kommer der tæt trafik i sommerferien. Start dog altid sommerferieplanlægningen med at holde dig orienteret trafikinfo.dk. Grafik: Vejdirektoratet.

”Uanset hvilken vej pilen på kompasset vender, så er det vigtigt at planlægge sin rejse på forhånd – og i år er det særligt vigtigt. I Vejdirektoratet anbefaler vi, at man så vidt muligt kører uden for de mest trafikerede tidsrum, og at man holder sig opdateret om den aktuelle trafiksituation, inden man kører ud i sommerlandet”, siger hun og fortsætter:

”Og der er trafikinfo.dk og DR P4 Trafik en stor hjælp, før man sætter sig ud i bilen, men bestemt også undervejs på turen til sommerhuset eller sommervarmen sydpå”, siger Cecilie Kærsgaard.

Forbered jer på Tour de France

Som en ekstra joker for sommertrafikken begynder Tour de France i år i Danmark med 1. etape i København fredag den 1. juli, og 2. etape fra Roskilde til Nyborg via Storebæltsbroen lørdag den 2. juli. 3. etape fra Vejle til Sønderborg køres søndag den 3. juli.

De tre etaper medfører, at trafikken på flere danske veje i disse dage bliver påvirket med spærrede veje, hvor det ikke vil være muligt at krydse ruten i flere timer. Derfor er det særligt vigtigt, at man planlægger sin rejse omhyggeligt, hvis man vil undgå at sidde fast i en kø.

De mest berørte strækninger på Sjælland bliver E20 Vestmotorvejen, E20 Fynske Motorvej, E45 Sønderjyske Motorvej, motorvejsnettet omkring Kolding og Vejle og rute 21 til og fra Sjællands Odde. Derudover skal du være opmærksom på mulige kødannelser ved grænserne til Tyskland.

Vejdirektoratet forventer desuden, at der vil være ekstra trafik mod de større sommerhusområder især langs den jyske vestkyst, mod Skagen og mod Nordsjælland.

”Vi er rigtig mange, der glæder os til, at Tour de France kommer til Danmark, og det bliver en helt særlig begivenhed på de danske veje og i byerne”, siger Helene Cecilie Kærsgaard fra Vejdirektoratet og fortsætter:

”Tilskuere til Tour de France i Roskilde, Nyborg, Vejle, Slagelse, Sønderborg og Odsherred bør bestille parkering allerede nu, så man ved, hvornår man skal ankomme og parkere i god tid, før cykelrytterne suser forbi. Det er meget vigtigt, hvis vi skal sikre, at alle kan nå frem, og så vi kan opretholde et godt flow i trafikken”, siger hun.

Storebæltsbroen spærret lørdagen den 2. juli

Fredag den 1. juli er det primært trafikanter til og fra hovedstadsområdet, der skal være ekstra opmærksomme, da store dele af indre by i København er afspærret under afviklingen af 1. etape.

Vejdirektoratet anbefaler derfor, at man, hvis man vil afsted på sommerferie i uge 26 fra hovedstaden, kører tidligere på ugen – onsdag eller torsdag – eller venter med at køre til søndag eller mandag.

Den 2. etape af Tour de France går fra Roskilde på Sjælland til Nyborg på Fyn lørdag den 2. juli, hvor man langs hele ruten vil opleve spærrede veje.

Storebæltsbroen er helt spærret i begge retninger i fem timer fra kl. 13.00 til 18.00, og derudover bliver motorvejene Fynske Motorvej på Fyn og Vestmotorvejen på Sjælland spærret ved Nyborg V. og Slagelse V. en halv time, før broen lukker – altså allerede fra kl. 12.30 – og frem til kl. 18.00, hvor Storebæltsbroen åbner igen.

”Spærringen af motorvejene en halv time før broens lukning sker for at sikre, at de sidste biler kan nå over Storebælt, inden broen lukker kl. 13.00”, siger Helene Cecilie Kærsgaard fra Vejdirektoratet og fortsætter:

”Vi forventer kø allerede fra de tidlige morgentimer omkring kl. 08.00 lørdag den 2. juli, og Vejdirektoratet anbefaler derfor, at man helt undlader at krydse Storebælt i bil lørdag. Hvis man alligevel vil afsted fra eksempelvis København, så kør gerne før kl. 06.00”.

Tourens tredje etape i Jylland samt Fyn og Tyskland

Vejdirektoratet råder til, at man benytter sig af tog eller færge, hvis man skal krydse landsdelene lørdag den 2. juli, og hvis man har booket en færge fra Sjællands Odde, så skal man også køre i rigtig god tid. DSB indsætter ekstra togsæt.

Skal man på farten i Jylland, så er lørdag den 2. juli derimod en god dag at rejse på – og langt bedre end søndag den 3. juli, hvor 3. etape af Tour de France kommer til Jylland.

Søndag den 3. juli kører Tour de France-rytterne fra Vejle mod Sønderborg, og 3. etape vil give ekstra trafikale udfordringer, da der også her vil være spærrede veje i forbindelse med cykelløbet.

Skal man køre sydpå mod Tyskland fra Jylland, anbefaler Vejdirektoratet derfor, at man kører enten fredag eller lørdag, så man undgår forsinkelser.

”Samme uge og weekend, som Tour de France-rytterne suser gennem 13 danske kommuner, bliver der afholdt stort arrangement på Fyn i form af DGI Landsstævne i Svendborg”, siger Helene Cecilie Kærsgaard fra Vejdirektoratet og fortsætter:

”DGI Landsstævne finder sted i dagene fra torsdag den 30. juni til søndag den 3. juli og giver ekstra trafik og risiko for kødannelser på den sydlige del af rute 9 Svendborgmotorvejen, rute 44 Fåborgvej og lokalt i Svendborg by”, siger specialkonsulent i Vejdirektoratet, Helene Cecilie Kærsgaard.

Similar Posts

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at benytte denne side, accepterer du, at vi bruger cookies.  Læs mere