NYHEDER GUIDE

Outdoor events 2022: Din messe- og festivalkalender

Outdoor events

Et outdoor-event, du ikke må gå glip af i 2022 er Danish Overlander Meet. ”DOM”, som det også kaldes afholdes til august. I artiklen her, kan du se hvilke andre camping- og outdoor-events du bør opleve i 2022. Foto: Outdoor-Camping

2022 byder på et sandt mekka af fede outdoor- og campingmesser og -festivaller over hele landet. Her får du den komplette liste over camping- og outdoor events, du bør opleve i 2022.

Det er inde at være ude. Det bekræftes blandt andet af alt fra stigende antal overnatninger på campingpladserne, kamp om shelterpladserne ude i naturen og det stigende salg af autocampere og vans herhjemme i Danmark.

Corona-pandemien har uden tvivl skubbet på danskernes trang til at komme ud. For mange er udelivet nyt, og for rigtig mange andre er naturen noget, man har dyrket og brugt rigtig længe.

Men uanset om man er ny i naturen eller en garvet outdoor-ræv, så er det de gode oplevelser, der tæller. Men i takt med den øget brug af naturen er der også opstået yderligere behov for alt fra oplysning til markedsføring og konkurrence blandt butikker og handlende af diverse outdoor- og campingudstyr.

Derfor er der også kommet rigtig mange nye camping- og outdoor events til igennem de senere år, som også vidner danskernes efterspørgsel efter ny viden og inspiration til udelivet.

Fælles for alle camping- og outdoor events – nye som gamle – er, at de alle tilbyder unik viden med inspiration, som er skræddersyet til netop deres målgruppe. Derudover ved arrangørerne, at det er de gode oplevelser, der tæller udelivet, og derfor er de mange camping- og outdoor-events også spækket med fede aktiviteter og gode oplevelser.

Her for du derfor den ultimative camping- og outdoor event-kalender for 2022.

Camping- og outdoor events 2022

Februar:
25. – 27. februar: Ferie for Alle

April:
29. april – 1. maj: Danish Outdoor Festival

Maj:
5. – 8. maj: Van Life & Barbeque
12. maj – 23. oktober 2022
21. – 29. maj: Danmark Padler

Juli:
23. juli – 31. juli: Spejdernes Lejr

August:
19. – 21. marts: Nordic Outdoor Show
25. – 28. august: Danish Overlander Meet
25. – 28. august: Nordsjællands Vandrefestival

November:
4. – 6. november: Autocamper Show

Camping- og outdoor events 2022: Det skal du se

Ferie for Alle: Camping og outdoor event med mere

På grund af corona blev Ferie for Alle sidst afholdt i 2020. Se videoen fra eventet her. Video: Ferie for Alle

Lad det være sagt med det samme: Ferie for Alle er det største camping- og outdoor-event, ikke kun på dansk grund – det er den største feriemesse i hele Skandinavien. Her får du inspiration til alt fra din næste cykelferie, dykkerferie og vandreferie samt ideer til din nye campingvogn, autocamper, van eller telt.

Uanset boform, ferieform og aktivitet finder du det næsten uden undtagelse på Ferie for Alle. Messen byder på et enormt udvalg, med alt fra de ypperste luksusvogne til standardvogne samt nyheder og premierer på nye modeller.

Derudover finder du nyheder inden for dykning, havkajak, snorkeludstyr, outdoor-udstyr, telte og tilbehør vandretøj- og sko og meget, meget mere. Ferie for Alle kan du opleve den 25.-27. februar i MCH Messecenter i Herning.

Om Ferie for Alle

Hvor: MCH Messecenter i Herning

Dato: 25. – 27. februar 2022

Priser:
– Voksne: 120 kroner
– Børn 5 – 12 år: 10 kroner (børn under 5 år gratis)
– Seniorbillet, 60+: 60 kroner (gælder KUN fredag 25. februar)
– Efter-15-billet: 60 kroner (gælder KUN efter kl. 15.00 på én valgfri dag).

Læs mere her.

Besøg eventet her.

Danish Outdoor Festival: Det ultimative outdoor event

Få en oplevelse af stemningen til Danish Outdoor Festival i videoen her. Video: Danish Outdoor Festival

Danish Outdoor Festival startede i en baghave i et sommerhus og rykkede i 2014 til Kongskilde ved Sorø. Her var der blot én person til at tage sig af intet mindre end 1.500 gæster. I dag er der tre personer der driver den frivillige forening bag Danish Outdoor Festival.

Festivalen samler et stort udpluk af friluftslivet til hygge, inspiration og vidensdeling om udeliv og har i dag udviklet sig til et tilløbsstykke uden lige. I 2021 blev Danish Outdoor Festival afholdt i Silkeborg med 30 udstillere i bodgaden og livemusik om aftenen.

I 2022 holder festivalen flyttedag igen. Her rykker Danish Outdoor Festival nemlig tilbage til Sjælland i Nationalpark Skjoldungernes Land ved Roskilde Her kan du igen komme ganske gratis til festival, sidde om bålet, sejle kajak, deltage i foredrag og workshops, klatre i trætoppene eller sove i en hængekøje og meget andet.

Om Danish Outdoor Festival

Hvor: Nationalpark Skjoldungernes Land, Roskilde

Dato: 29. april – 1. maj 2022

Priser: Gratis entré

Læs mere her.

Besøg eventet her.

Van Life & Barbeque: Et must for van’lifere

I videoen her får du et indtryk af det første Van Life & Barbeque i september 2021. Video: Hvidbjerg Strand Feriepark

Vanlife er meget mere end en bil, der har fået den helt store omgang. Det er en måde at tænke på. Det er en måde at leve på. Van Life & Barbeque omfavner van-kulturen og skaber en spændende og inspirerende ramme, hvor du kan møde andre ligesindede, hvor tanker og erfaringer kan deles, idéer kan skabes og nye venskaber kan spire.

Van Life & Barbeque er endnu et af de nyere skud på stammen af camping og outdoor events og blev arrangeret første gang i 2021. Eventet finder sted på Vejers Strand Camping, som er kendt for den frie vanlife-stil, de har indrettet på pladsen. Her kan du campe midt i de vestjyske klitter, sparke dæk, og få inspiration til dit næste vanlife-eventyr.

Vejers Strand Camping sørger for livemusik, barbeque og food trucks, fede faciliteter samt toilet/bad, butik og legeplads til børnene. Derudover kan du opleve fede aktiviteter på land og til vands som eksempelvis badning i Vesterhavet og saunagus, vandreture, MTB, kajak, surf, SUP og meget andet.

Om Van Life & Barbeque

Hvor: Vejers Strand Camping,

Dato: 5. – 8. maj 2022

Priser:
– Voksne: 100 kroner pr nat.
– Børn: 50 kroner pr nat

Læs mere her.

Besøg eventet her.

Hundested Sandskulptur Festival

camping outdoor events Hundested Sandskulptur
Hundested Sandskulptur Festival er et outdoor-event, som skaber enorm fascination med de enorme sandskulpturer. Foto: Hundested Sandskulptur Festival

Hundested Sandskulptur Festival er en fantastisk mulighed for børn og barnlige sjæle til at udfolde kreativiteten med forskellige aktiviteter. Temaet for festivalen i 2023 er ’Tidsrejsen – hvor ville du rejse hen?’. Her inviteres gæsterne på deres helt egen tidsrejse gennem ormehuller og tidslommer, og hvad kunstnerne ellers skaber af smukke og fantasifulde billeder.

I alt 16 kunstnere fra 10 forskellige lande, lige fra Holland til Danmark, USA og Canada former det gule sand om til imponerende kunstværker på havnen i Hundested. Ud over de fantastiske sandskulpturer, bliver der rig mulighed for gæsterne til at fordybe sig i sandet, hvor man blandt andet også kan skabe sin egen sandskulptur og deltage i et hav af forskellige andre aktiviteter.

I 2022 er det 11. gang, Hundested Sandskulptur Festival afholdes, og festivalen er sjov og inspirerende for både børn og voksne. I de 10 foregående år har mere end 600.000 gæster sat deres fodaftryk i sandet omkring de fascinerende kunstværker på Hundested Havn, hvor festivalen holdes.

Om Hundested Sandskulptur Festival

Hvor: Hundested Havn

Dato: 12. maj – 23. oktober 2022

Priser:
Voksne: 55 kroner
Børn 4 -12 år: 25 kroner
Børn 0 – 3 år: gratis
Gruppebilletter (min. 10 pers.):
Voksne: 50 kroner stykket
Børn 4 -12 år: 20 kroner stykket
Billetter kan købes ved indgangen.

Besøg eventet her.

Danmark Padler: Prøv kajak og SUP gratis

camping outdoor events
Drømmer du om at komme i gang med SUP, kano eller kajak, så kan du prøve det gratis under Danmark Padler. Foto: Pixabay

Danmark Padler er årets helt store kajak, kano og SUP-arrangement, som løber fra den 21. til den 29. maj 2022. Formålet med arrangementet er få så mange nye udøvere af de tre dicipliner på vandet som muligt. I 2022 bliver fokus særlig på at give nye roere mulighed for at prøve kræfter med kano, kajak eller SUP.

Uanset om man er til kano, kajak eller SUP, så er det bedst at starte, når temperaturerne i vandet er opadgående. Derfor er Danmark Padler lagt i tidligt på sæsonen, så de, der stifter bekendtskab med vandsport under Danmark Padler, får rig lejlighed til at fortsætte padleriet hen over sommeren.

Under hele arrangementet stiller klubber fra hele Danmark udstyr og instruktører til rådighed, så også helt nye får en sikker første tur på vandet. Mange af arrangementerne er gratis, og der er både noget få nye og for erfarne.

Om Danmark Padler

Hvor: Over hele landet

Dato: 21. – 29. maj

Priser: Mange arrangementer er gratis især for nye, som vil prøve kræfter med kano, kajak eller SUP

Læs mere her.

Besøg Danmark Padler her.

Nordic Outdoor Show: Nyt outdoor event i 2022

Få en forsmag på, hvad du kan opleve til Nordic Outdoor Show i videoen her. Video: Messe C

Nordic Outdoor Show er Danmarks nyeste outdoor event. Showet afholdes første gang den 19.-21. august 2022 i Messe C i Fredericia.  Uanset om du er til bålhygge og snobrød i haven, mountainbike i skoven, overnatning i shelter, vandretur på Caminoen eller du vil bestige Kilimanjaro, så er Nordic Outdoor Show stedet, hvor du finder inspiration til din næste oplevelse.

Under temaet ”hele familien i naturen” kan du blandt andet opleve et hav af outdooraktiviteter og se de nyeste produkter på markedet inden for jagt, fiskeri og outdoor, høre spændende debatter og foredrag samt smage på naturen, få inspiration til din næste rejse, deltage i auktioner og meget mere.

Er du jæger, kan du komme helt tæt på, når vildtretter tilberedes, jagthunden afprøves, og buen skal spændes og riflen afprøves på en nærtliggende skydebane. Har du en lystfisker gemt i dig, kan du finde inspiration til alt fra kystfiskeri, åfiskeri, fiskeri i søer og helt frem til at hornfisken ligger på grillen.

Om Nordic Outdoor Show

Hvor: Messe C i Fredericia

Dato: 19. – 21. august 2022

Priser:
– Dagsbillet: 120 kroner*
– Partout (3 dage): 250 kroner* (+ gebyr kr. 5,00)
– Dagsbillet: 140 kroner
– Grupperabat over 10 personer: 95 kroner*
*+ gebyr kr. 5,00

Besøg eventet her.

Spejdernes Lejr: Et event dine børn vil elske

Spejdernes Lejr arrangeres af Foreningen Spejderne, som består af Det Danske Spejderkorps (DDS), KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig. Få en oplevelse af stemningen til den sidste ‘Spejdernes Lejr’ i 2017 i videoen her. Video: Spejderne

Spejdernes Lejr er Danmarks største spejderlejr og samtidig den største lejr for børn og unge i hele Norden. Her samles 40.000 børn og unge i Hedeland Naturpark fra den 23. til 31. juli 2022 på et område svarende til cirka 15 fodboldbaner i et rekreativt naturområde, hvor fællesskab, samarbejde og bålhygge er i centrum.

Spejdernes Lejr er åben for alle uanset, om man er spejder eller ej og byder på masser af muligheder for hikes og spændende aktiviteter som lygtetur om natten, forhindringsbaner, rafte- og bådrace og meget andet.

Spejdernes vision med lejren er friluftsliv, fællesskab og udfordringer, og årets tema er ’Fælles om fremtiden’. Spejderne sætter dermed fokus på at tage ansvar for vores klode, menneskerne på den og vores fælles fremtid.

Når Spejdernes Lejr 2022 bliver afholdt i Hedeland Naturpark er det tredje gang, at de fem danske spejderkorps afholder den fælles spejderlejr, og i 2022 holdes det store outdoor-event for første gang på Sjælland.

Om Spejdernes Lejr

Hvor: Hedeland Naturpark ligger i Høje-Taastrup, Greve og Roskilde Kommune

Dato: 23. juli – 31. juli 2022

Priser: Gratis at besøge

Besøg eventet her.

Danish Overlander Meet: Få fornemmelsen af frihed

outdoor events
Mange gæster på Danish Overlander Meet kommer i specialbyggede køretøjer. Derudover kommer der en fin liste af udstillere fra diverse importører og forhandlere af outdoor-gear, tagtelte og meget andet, som er med til at gøre Danish Overlander Meet til sensommerens fedeste outdoor event. Foto: Outdoor-Camping

Overlanding handler om at komme ud i det fri og væk fra civilisationen, helst også gerne væk fra vejene og i mange tilfælde også gerne helt væk fra grusstierne. Overlanding er i den forstand fricamping, som i princippet kan dyrkes på alt fra cykler til motorcykler, terræn- og/eller personbiler, trucks, vans og meget andet.

På Danish Overlander Meet hylder man friheden. Her dyrker man fricamping i det omfang, det kan lade sig gøre herhjemme, og i dette regi fungerer det rigtig godt. Danish Overlander Meet blev afholdt første gang på en industrigrund i Fredericia i 2020. året efter i 2021 fik meet’et noget bedre rammer, da det flyttede i en gammel tilgroet og nedlagt grusgrav i Brædstrup nær Horsens.

Hvor Danish Overlander Meet finder sted i 2022, er endnu ikke fastsat, men ét er sikkert: Stemningen bliver uovertruffen med fællesbål, fadøl, foredrag, udstillinger fra producenter og importører af alt fra 4×4-biler, tagtelte og meget andet, hvor gæsterne bor i alt fra tagtelte, telte til campere, pickup truck campere, gamle ombyggede ambulancer og meget andet. Alt sammen gør det Danish Overlander Meet til sensommerens must see outdoor event.

Om Danish Overlander Meet

Hvor: Endnu ikke fastsat.

Dato: 25. – 28. august 2022

Priser: Endnu ikke fastsat.

Læs mere her.

Besøg eventet her.

Nordsjællands Vandrefestival: Vandre-event i smukke omgivelser

Omkring 1.000 personer deltog i Nordsjællands Vandrefestival i 2021. Få en forsmag på festivalen i videoen her. Video: Nordsjællands Vandrefestival

Nordsjællands Vandrefestival er et tilbagevendende event, der samler og inspirerer mennesker i alle aldre til at komme ud at gå og vandre i naturen. Vandrefestivalen binder deltagerne, de smukke nordsjællandske landskaber og fortællinger sammen. Festivalen er for alle; unge som ældre, for familier, kolleger, alene eller med vennerne.

Det er Esrum Kloster og Møllegaard Kloster i det smukke og bakkede Nordsjælland, der danner rammer for det fantastiske event. Her kan man fra torsdag til søndag opleve spændende oplægsholdere, camp og lejrslagning, aktiviteter, boder, vandringer, workshops samt oplevelser for alle fra hele landet, med interesse for gang, vandring, natur og fællesskaber.

Nordsjælland er kendt for sine smukke skove, sine lange og brede sandstrande, også kendt som Den Danske Riviera. Esrum Kloster og Møllegaard Kloster ligger tæt ved Danmarks næststørste sø, Esrum Sø, og tilsammen gør de rammer Nordsjællands Vandrefestival til et af årets bedste outdoor events.

Om Nordsjællands Vandrefestival

Hvor: Esrum Kloster og Møllegaard Kloster, Nordsjælland

Dato: 25. – 28. august 2022

Priser: Endnu ikke fastsat

Besøg eventet her.

Autocamper Show: Få færten af friheden på fire hjul

outdoor events
Autocamper Show giver vinger til drømmene om frihed på fire hjul til både store og små. Foto: Messe C

Autocampere og vans er ekstremt populære. Alene fra 2019 til 2020 eksploderede salget med 50 procent, og herhjemme er der lange ventelister på at få nye biler hjem fra forhandlerne. Derfor var det også med stor succes, at Danmarks første messe udelukkende for autocampere og vans blev afholdt i november 2021 i Messe C i Fredericia.

9090 gæster var forbi til Autocamper Show i 2021. Det var flere end både arrangør og udstillere forventede, og eventet var derfor så stor en stor succes, at det selvfølgelig gentages i 2022. I 2021 var der 48 udstillere fra hele landet og mere end 120 spritnye vans og autocampere, som gæsterne kunne se, træde ind i og få inspiration fra.

Udover de mange flotte udstillinger, danner Autocamper Show også ramme om en masse spændende foredrag og oplevelser i de tre dage eventet varer. Hvis ikke man allerede er forelsket i tanken om et sommerhus på fire hjul med friheden til at køre hen, hvor man vil, så bliver man det her. Autocamper Show er med andre ord et event du simpelthen ikke må gå glip af.

Om Autocamper Show

Hvor: Messe C, Fredericia

Dato: 4. – 6. november 2022

Priser: Endnu ikke fastsat

Læs mere her.

Besøg eventet her.

Outdoor events og camping
messer og festivaler i 2023

Ikke alle outdoor events er årligt tilbagevendende begivenheder. Enkelte messer kommer kun hvert andet år. Vender vi blikket frem mod 2023, betyder det, at der allerede nu er et par store begivenheder i kalenderen, som du godt kan glæde dig til.

Her får du derfor et lille preview ind i den lidt fjernere fremtid, når vi ser nærmere på der spændende camping- og outdoor events, som kommer i 2023.

OUTDOOR – Natur, Jagt og Lystfiskeri: Årets event i Aalborg

outdoor events
Aalborg Kongres & Kultur Center har tidligere afholdt eventet Om OUTDOOR – Natur, Jagt og Lystfiskeri med stor succes seks gange. Genrebillede: Udo Schroeter fra Pixabay

Allerede i begyndelsen af året er der spændende nyt til alle jægere, lystfiskere og naturinteresserede. Weekenden den 4. til den 5. februar 2023 slår Aalborg Kongres & Kultur Center nemlig dørene op til et par begivenhedsrige dage med spændende udstillinger, interessante foredrag, nye produkter og oplevelser for hele familien.

I 2023 er det syvende gang OUTDOOR – Natur, Jagt og Lystfiskeri slår dørene op og byder inden for til nogle spændende dage i natur, jagt og lystfiskeriets tegn. Omkring 100 udstillere forventes at stå klar til at vise de nyeste produkter og spændende oplevelser på markedet, og der er igen lagt ekstra meget fokus på et stærkt fagligt program.

Du kan derfor med fordel allerede nu sætte kryds i kalenderen den 4. og 5. februar 2023, til OUTDOOR 2023 – Danmarks store specialmesse for natur, jagt og lystfiskeri.

Om OUTDOOR – Natur, Jagt og Lystfiskeri

Hvor: Aalborg Kongres & Kultur Center

Dato: 4. – 5. februar 2023

Priser: Endnu ikke fastsat

Besøg eventet her.

Brahetrolleborg Game Fair:

Brahetrolleborg Game Fair blev afholdt første gang i 2019. Få en forsmag på, hvad du kan vente dig igen i 2023 i videoen her. Video: Brahetrolleborg Game Fair

Hele Danmarks jagt-, fiskeri- og outdoormesse; Brahetrolleborg Game Fair afvikles for tredje gang i august 2023. Der er endnu ikke sat nogen fast dato for dette outdoor event, andet end at det afholdes i august måned i ulige år.

Størstedelen af Brahetrolleborg Game Fair afvikles udenfor under åben himmel på et område svarende til 200 fodboldbaner omkring slottet og avlsgården på Brahetrolleborg mellem Faaborg og Ringe på Fyn.

Omkring 15.000 gæster lagde i de to første år, hvor messen løb af staben i 2019 og 2021, vejen forbi Brahetrolleborg Game Fair. Her kan kunne de opleve 200 udstillere og et hav af forskellige aktiviteter som træklatring, skydning med riffel, bue og pil, kajak, eventyr i vildmarken, bålhygge og meget andet.

Om Brahetrolleborg Game Fair

Hvor: Brahetrolleborg Slot mellem Faaborg og Ringe på Fyn

Dato: August 2023

Priser: Endnu ikke fastsat

Læs mere her.

Besøg eventet her.

Similar Posts